Πολιτική

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια «θρέφει» τη… ΝΔ

Δημοσκόπηση Pulse: Η ακρίβεια «θρέφει» τη… ΝΔ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με την ακρίβεια να παραμένει ένα από τα «καυτά» ζητήματα και ο μεγαλύτερος προβληματισμός για τους πολίτες, με τους ψηφοφόρους της ΝΔ ακόμα να θεωρούν ότι τα μέτρα δεν αρκούν και χρειάζονται κι άλλα, το κυβερνών κόμμα όχι μόνο δεν… χάνει σε ποσοστά αλλά κερδίσει κι 1%! Αυτό έδειξε η δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ που μεταδόθηκε το βράδυ της Δευτέρας (28.02.2022).

Πως έγινε αυτό, θα αναρωτηθεί κανείς. Η ακρίβεια θρέφει τη ΝΔ, είναι η μοναδική απάντηση. Στη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ, η ΝΔ έχει προβάδισμα 10 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ και φαίνεται να έχει κερδίσει και 1% σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της ίδιας εταιρίας, τον Ιανουάριο.

Αν πάντως κάτι πάει… στραβά για τη ΝΔ (ναι, συμβαίνουν κι αυτά) είναι πως με αυτά τα ποσοστά (της τάξης του 33,5% δηλαδή), λέει… αντίο στην αυτοδυναμία, αφού δεν πλησιάζει το ποσοστό του 38% που θα μπορούσε να της τη δώσει στις δεύτερες εκλογές (που δεν θα γίνουν με απλή αναλογική).

Η πρόθεση ψήφου

Στην πρόθεση ψήφου, όπως δείχνει η δημοσκόπηση της Pulse, η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει τις 9 μονάδες και η διαφορά διευρύνεται στις 10 μονάδες με αναγωγή επί των εγκύρων.

Στην πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 32% (από 31% τον προηγούμενο μήνα), ο ΣΥΡΙΖΑ 23% (από 22%), το ΚΙΝΑΛ 14%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.

Στην πρόθεση με αναγωγή, η διαφορά ανεβαίνει στις 10 μονάδες, με τη Νέα Δημοκρατία να συγκεντρώνει 33,5%, τον ΣΥΡΙΖΑ 23,5%, το ΚΙΝΑΛ 14,5%, το ΚΚΕ 5%, την Ελληνική Λύση 4% και το ΜέΡΑ25 3%.

Όσον αφορά στον καταλληλότερο πρωθυπουργό, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με ποσοστό 40%, έναντι 25% του Αλέξη Τσίπρα. “Κανέναν από τους δύο” απαντά το 32% των ερωτηθέντων. “Μάχη” γίνεται και για το ποιος εκ των Κυριάκου Μητσοτάκη, Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Ανδρουλάκη εκφράζει περισσότερο το κέντρο.

Ως προς το πότε θα ήταν καλύτερο να διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, το 47% θέλει να εξαντλήσει την 4ετία η κυβέρνηση. Το 26% των συμμετεχόντων στη δημοσκόπηση θέλει εκλογές μέχρι το φετινό καλοκαίρι και το 19% απαντά “μέχρι το τέλος του 2022”.

Η ακρίβεια

Πρόβλημα και πολύ σημαντικό, μεν, αλλά… όχι για να μειώσει τα ποσοστά της ΝΔ, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

Στην ερώτηση ποιος είναι ο λόγος για τις αυξήσεις των τιμών της ενέργειας, το 47% θεωρεί τους εξωτερικούς λόγους και τα διεθνή ζητήματα, το 35% τους κυβερνητικούς χειρισμούς ή αστοχίες και το 9% τα εγχώρια θέματα και τις αδυναμίες της χώρας.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σχεδόν το 20% των ψηφοφόρων της ΝΔ (το 19% για την ακρίβεια) θεωρεί ότι για την ακρίβεια φταίνε οι κυβερνητικοί χειρισμοί.Στο ερώτημα δε αν οι πρωτοβουλίες της κυβέρνησης είναι πως τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση, το 42% λέει προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρειάζονται κι άλλα και το 47% προς τη λάθος.

Από εκείνους που απαντούν ότι χρειάζονται περισσότερα, το 57% είναι ψηφοφόροι της ΝΔ.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X