Επιλογές

Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας βγαίνει… μπροστά για να «μαζέψει» τη διαφορά

Εκλογές 2019: Ο Τσίπρας βγαίνει… μπροστά για να «μαζέψει» τη διαφορά
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κι ενώ υπάρχει αναμονή για τις αποφάσεις των κομματικών επιτελείων σχετικά με την «τύχη» του debate των πολιτικών αρχηγών, στον ΣΥΡΙΖΑ οργανώνουν το πρόγραμμα που θα έχει ο Αλέξης Τσίπρας με στοχευμένες εμφανίσεις του σε νομούς της περιφέρειας αλλά και σε ανοιχτές συγκεντρώσεις.

Στην Λαχαναγορά ο Τσίπρας απόψε

Μία από αυτές θα πραγματοποιηθεί απόψε στην Λαχαναγορά του Ρέντη και αποτελεί τμήμα μίας σειράς ομιλιών του πρωθυπουργού στην Αθήνα καθώς η αρχή έγινε την προηγούμενη Τρίτη με εκδήλωση στην πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο.

Στο μεταξύ ανεξαρτήτως της έκβασης του debate όπως έγραψε και το reader.gr o Αλέξης Τσίπρας θα δώσει μόνος του διακαναλική συνέντευξη την τελευταία εβδομάδα πριν από τις εθνικές εκλογές με πιθανότερη ημερομηνία την 2α Ιουλίου. Η συνέντευξη θα δοθεί σε τηλεοπτικούς δημοσιογράφους ενδεχομένως τους ίδιους που θα συμμετάσχουν στην τηλεοπτική αναμέτρηση μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών. Στο πρωθυπουργικό επιτελείο θεωρούν πως επειδή οι τηλεοπτικές συνεντεύξεις έχουν πρόσβαση σε μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος βοηθούν στην ανάδειξη του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία σε μεγάλο βαθμό και πρωτίστως στην παράθεση επιχειρημάτων από μέρους του Αλέξη Τσίπρα που αναδεικνύουν τις «παγίδες» που κρύβει το αντίστοιχο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.

Κι όμως… γυρίζει λένε στον ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας βγαίνει μπροστά

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν πως όσο κι αν η Πειραιώς εκτιμά πως οι ψηφοφόροι γύρισαν την πλάτη στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές αυτό δεν ισχύει. Υπενθυμίζουν μάλιστα ότι το διακύβευμα των εθνικών εκλογών είναι εντελώς διαφορετικό κι αυτό γιατί οι πολίτες ενδιαφέρονται για το μέλλον τους.

Στην Κουμουνδούρου διαπιστώνουν μία «αμηχανία» της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την πιθανότητα της αυτοδυναμίας της στις εκλογές και θεωρούν ότι μία ανατροπή δεν είναι ανέφικτη μολονότι η διαφορά των 9,35 μονάδων των ευρωεκλογών είναι πολύ μεγάλη.

Οι δημοσκοπήσεις δίνουν με την σειρά τους μία εικόνα αντίστοιχη με το αποτέλεσμα των εκλογών, με την διαφορά πως εμφανίζουν τόσο τα ποσοστά της ΝΔ όσο όμως και τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ ανοδικά με το σημερινό κόμμα να έχει πιθανότητες να αγγίξει ποσοστά ακόμη και 30%.

Αυτό εκ των πραγμάτων δίνει μια μεγάλη «ανάσα» στο πρωθυπουργικό επιτελείο που πιστεύει πως ακόμη κι αν δεν ανακοπεί η αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, ένας ισχυρός προοδευτικός πόλος που θα εκφράζει την Προοδευτική Συμμαχία μπορεί να συγκροτήσει μία ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση απέναντι σε ένα κόμμα που δεν θα αργήσει-εάν κληθεί να κυβερνήσει- να δείξει το σκληρό νεοφιλελεύθερο πρόσωπό του.

«Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πρόγραμμα, έχει συνθήματα» λένε κυβερνητικά στελέχη σχολιάζοντας πως οι αναφορές σε «λιγότερους φόρους» είναι ευχολόγιο κι όχι πραγματικότητα.

Είναι γεγονός πως στον ΣΥΡΙΖΑ στέκονται στις διακηρύξεις της Νέας Δημοκρατίας πως η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 4% και διερωτώνται με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί αυτό από την μία ημέρα στην άλλη όταν ο μέσος όρος της ανάπτυξης στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι πολύ μικρότερος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X