Πολιτική

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με μισούν»

Εκλογές 2023 – Μητσοτάκης από Κέρκυρα: «ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ με μισούν»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδος» τόνισε ο πρωθυπουργός από την Κέρκυρα – Η παροιμία Μητσοτάκη για τον λάκκο και οι αναφορές για «εκπρόσωπο της μιζέριας»

Σε θέματα που απασχολούν την πολιτική επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια παρουσίασης του αναπτυξιακού σχεδίου για την περιφέρεια Ιονίων Νήσων του 2030. Ο Πρωθυπουργός αναφερόμενος στην υπόθεση Γεωργούλη χωρίς να την κατονομάσει, είπε: «Ίσως τώρα κάποιοι συνειδητοποιούν πόσο βαθύς και σκοτεινός ήταν ο λάκκος τον οποίο έσκαβαν για άλλους». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην προεκλογική περίοδο, δηλώνοντας ότι η Βουλή κλείνει το Σάββατο 22 Απριλίου και ξεκινά επίσημα η προεκλογική περίοδος.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αποκαλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ «εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς». «Ο Αλέξης Τσίπρας ήρθε να ξαναπεί τα μίζερα ψέματά του για μια κατεστραμμένη χώρα που περνά τις πιο φτωχικές γιορτές της ιστορίας της. Έβλεπα κόσμο σε μια Κέρκυρα πλημμυρισμένη από χαμόγελα και αισιοδοξία. Αυτά είναι η καλύτερη απάντηση στον εκπρόσωπο του γκρίζου και της κακομοιριάς» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Παράλληλα κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι ύψωσε την παντιέρα του διχασμού, ενώ επέκρινε τη στάση του σε υποθέσεις ποινικού ενδιαφέροντος, συγκρίνοντας τη στάση της ΝΔ στην υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη. «Ας αναλογιστούν οι αντίπαλοί μας πόσο εύκολη είχαν εκείνοι τη λάσπη», είπε.

Αναφερόμενος στη διακυβέρνηση της ΝΔ, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε: «Όλες μας οι προεκλογικές δεσμεύσεις τηρήθηκαν στο ακέραιο. Οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους, έχουν ελαφρυνθεί από 50+ βάρη του παρελθόντος».

«Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο»

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητα για την εκλογική νίκη της ΝΔ στα Ιόνια νησιά. «Το Ιόνιο είναι και θα παραμείνει γαλάζιο. Αν κρίνω από την παρουσία σας, θα γίνεται ολοένα πιο γαλάζιο. Διακρίνω την ορμή όλων των Ελλήνων για να βαδίσουμε μόνο μπροστά», ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα του 2023 δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του 2019, καθώς η πατρίδα μας έχει τη θέση που της αξίζει στην Ευρώπη και στον κόσμο.

«Εδώ με την ένωση του 1864 συντελέστηκε η πρώτη εδαφική επέκταση της πατρίδας μας. Είναι ένας τόπος που ταυτίζεται με την εθνική πρόοδο. Το μήνυμα σας θα είναι ηχηρό. Η 21η Μαΐου θα είναι η Κυριακή της μεγάλης αυτοδύναμης Ελλάδος», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τσουνάμι νέων φόρων με ΣΥΡΙΖΑ

Κάνοντας έναν απολογισμό της θητείας, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «πολλά έπρεπε να είχαν γίνει. Η αρχή έγινε και δεν υπάρχει περιθώριο να ξανακυλήσουμε σε παρελθόν που αφήσαμε πίσω», ανέφερε μεταξύ άλλων. Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως αν όσα υπόσχεται ο ΣΥΡΙΖΑ γίνουν πράξη θα οδηγήσουν, είτε σε τσουνάμι νέων φόρων, είτε σε νέο μνημόνιο.

«Δεν θα υπάρχει δεύτερη φορά στη συμφορά αλλά δεύτερη εντολή στην προκοπή», τόνισε και δεσμεύτηκε για καλύτερους μισθούς για όλες και όλους τη δεύτερη τετραετία.

Αναφέρθηκε μάλιστα και στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη χρηματοδότηση της επέκτασης του φράχτη στον Έβρο και υπογράμμισε ότι «έδωσε ηχηρή απάντηση στον κ. Παπαδημούλη και τον ΣΥΡΙΖΑ».

Τα διλήμματα των εκλογών

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης και στα διλήμματα των εκλογών ρωτώντας «βαδίζουμε μπροστά ή γυρίζουμε πίσω». «Με τον ΣΥΡΙΖΑ του χθες ή τη ΝΔ του αύριο;» αναρωτήθηκε, λέγοντας ότι τα διλήμματα είναι απλά και καθαρά.

Ο πρωθυπουργός έκανε και αρνητική αναφορά στην απλή αναλογική, φέρνοντας ως παράδειγμα προς αποφυγή τη Βουλγαρία, που πάει για έκτες εκλογές σε δύο χρόνια. «Η δική μας πατρίδα δεν έχει ανάγκη από τέτοια πειράματα. Δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές ή πειράματα. Καμία λάθος απόφαση στην κάλπη δεν θα διορθώνεται αργότερα. Η 21η Μαΐου θα είναι η πιο κρίσιμη μέρα. Αυτή θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την Ελλάδα την επόμενη τετραετία. Όσο πιο ισχυρό είναι το μήνυμα, η δεύτερη θα οπλίσει με δύναμη τον νικητή για να κυβερνήσει σωστά τη χώρα. Θέλουμε αποφάσεις σαφείς και γρήγορες. Δεν πρέπει οι αποφάσεις να γίνονται όμηροι κομματικών παζαριών μεταξύ εταίρων που αποδεικνύονται αταίριαστοι. Το απέδειξαν και οι κρίσεις που ζήσαμε», είπε, λέγοντας ότι και με τον επικίνδυνο γείτονα, δεν γίνεται να υπάρχουν πολιτικές τερατογενέσεις με «άγνωστο Χ πρωθυπουργό».

«Τους ενώνει το μίσος τους για εμένα»
Άφησε μάλιστα να εννοηθεί ότι αν οι αριθμοί της 21ης Μαΐου βγουν, δεν αποκλείεται να σχηματιστεί κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ. «Αν οι αριθμοί βγαίνουν, δεν θα διστάσουν να συμμαχήσουν, ανεξάρτητα από όσα λένε προεκλογικά. Τους ενώνει το μίσος τους για τη ΝΔ και εμένα προσωπικά. Ας είναι, οι επιθέσεις τους είναι τα παράσημά μας».

«Αυτοδύναμη Ελλάδα σημαίνει αυτοδύναμη ΝΔ» είπε, υπενθυμίζοντας ότι διεύρυνε τη ΝΔ. «Θέλω δίπλα μου όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Με όλους πρέπει να βαδίσουμε μαζί. Όπως καταφέραμε πολλά, μας περιμένουν περισσότερα. Στις 21 Μαΐου δεν γυρνάμε πίσω. Προχωράμε σταθερά, προχωράμε τολμηρά. Πάμε μαζί για τη μεγάλη νίκη», κατέληξε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X