Πολιτική

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: 300 ψηφοφόροι του α’ γύρου «κόπηκαν» από τον β΄ γύρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: 300 ψηφοφόροι του α’ γύρου «κόπηκαν» από τον β΄ γύρο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εκλογές ΚΙΝΑΛ: Μια ακόμα υπόθεση που συνδέεται με παρατυπία κατά την εκλογική διαδικασία του α’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής έρχεται στο φως δυο ημέρες πριν από τις εκλογές της 12ης Δεκεμβρίου 2021 που θα κρίνουν την εσωκομματική μάχη μεταξύ των υποψηφίων προέδρων Νίκου Ανδρουλάκη και Γιώργου Παπανδρέου.

Ομάδα 300 ψηφοφόρων ψήφισαν στον α΄γύρο (5 Δεκεμβρίου 2021) για τις εκλογές ανάδειξης νέας ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ κατά παράβαση των κανόνων της ψηφοφορίας (δεν κατέβαλαν τα 3 ευρώ).

Αυτό προέκυψε ύστερα από έλεγχο των παραστατικών των εκλογών σε εκλογικό τμήμα της Πάτρας.

Έτσι με ομόφωνη απόφασή της η Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) διέγραψε από το μητρώο ψηφισάντων τους 300, και επομένως δεν θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στον β΄γύρο για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΔΕΚΑΠ:

«Η ΕΔΕΚΑΠ εξετάζοντας τα παραστατικά των εκλογών του εκλογικού τμήματος (296-03, 2ο Γυμνάσιο) στην Πάτρα, διαπίστωσε ότι ομάδα 300 ψηφοφόρων δεν κατέβαλε το αντίτιμο των 3 ευρώ που ήταν βασική προϋπόθεση για την συμμετοχή στην ψηφοφορία.

Κατόπιν αυτών καταδίκασε ομόφωνα την παραβίαση των κανόνων της ψηφοφορίας και αποφάσισε την διαγραφή τους από το μητρώο ψηφισάντων που αποτελεί προϋπόθεση για να έχουν δικαίωμα ψήφου στην εκλογική διαδικασία της 12ης Δεκεμβρίου».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X