Πολιτική

Εμφύλιος στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων-Πυρά κατά Τσιόδρα

Εμφύλιος στην Επιτροπή λοιμωξιολόγων-Πυρά κατά Τσιόδρα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για το άνοιγμα των σχολείων, για παράδειγμα, η κυβέρνηση είχε αποφασίσει χωρίς να ρωτήσει την αρμόδια επιτροπή το άνοιγμα όλων  των βαθμίδων  της εκπαίδευσης, ενώ πολλά στελέχη είχαν αντίθετη άποψη. Τελικά  με πολλές πιέσεις αποφασίστηκε να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία.

Το ίδιο έγινε και με τις κόκκινες περιοχές όπου τελικά ανοίγουν και εκεί τα σχολεία παρά τις αντίθετες εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Οι πληροφορίες  λένε μάλιστα  ότι ο άλλοτε «εθνικός σωτήρας» της χώρας Σωτήρης Τσιόδρας βρίσκεται σε οριακή κατάσταση, καθώς πιέζεται από πολλές και διάφορες πλευρές να συμφωνεί με τις εισηγήσεις της κυβέρνησης, παρά το γεγονός ότι πολλές φορές έχει αντίθετη άποψη όπως για παράδειγμα στο άνοιγμα των σχολείων, όπου είχε διαφωνήσει με το οριζόντιο άνοιγμα της εκπαίδευσης.

Παράλληλα πολλά στόματα επιστημόνων που μετέχουν στην επιτροπή έχουν ανοίξει με αποτέλεσμα ο γνωστός λοιμωξιολόγος να δέχεται επιθέσεις δεδομένου ότι τον κατηγορούν ως Δούρειο Ίππο της κυβέρνησης.

Η εφημερίδα Δημοκρατία ισχυρίζεται μάλιστα ότι πριν από μερικές μέρες δέχθηκε επίθεση από μέλη της επιτροπής του Υπουργείου Υγείας  τα οποία  τον κατηγόρησαν για παρασκηνιακές συνεννοήσεις με το Μέγαρο Μαξίμου προκειμένου στην επιτροπή να περνάει η κυβερνητική άποψη έστω και αν αυτός διαφωνεί. Η συνεδρίαση αυτή αφορούσε το άνοιγμα των σχολείων – την είχε προαναγγέλλει η κυβέρνηση – και με την οποία απόφαση διαφωνούσαν πολλά στελέχη της επιτροπής.

Η αρχική θέση, της πλειοψηφίας της  επιτροπής, ήταν να παραμείνουν όλα τα σχολεία κλειστά για τουλάχιστον μια εβδομάδα ακόμη, προκειμένου να υπάρξει μια πιο σαφής εικόνα της  πανδημίας από τις ημέρες των εορτών. Τελικά μετά από κυβερνητικές πιέσεις αποφασίστηκε να βρεθεί μια ενδιάμεση λύση να ανοίξουν σε πρώτη φάση τα δημοτικά και στην συνέχεια τα Γυμνάσια και τα Λύκεια.

Να επισημάνουμε ότι το κλίμα στην επιτροπή έχει βαρύνει μετά την  έρευνα παραγγέλθηκε με βάση τις δηλώσεις του  διευθυντή της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Γ. Παπανικολάου» Νικόλαου Καπραβέλου, ο οποίος είχε «δείξει» τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων ως υπεύθυνα για το γεγονός ότι δεν λήφθηκαν νωρίτερα μέτρα στη Θεσσαλονίκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X