Πολιτική

Επικίνδυνη απόφαση Κεραμέως για μαθητές του δημοτικού

Επικίνδυνη απόφαση Κεραμέως για μαθητές του δημοτικού
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Απίστευτο αυτό που συμβαίνει με τους άριστους της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μας επιβεβαιώνει ότι ο ανασχηματισμός ήταν ένα μεγάλο φιάσκο ή άλλη μια ανεμελιά.

Άφησε στις ίδιες θέσεις πρόσωπα όπως η Λίνα Μενδώνη και τη Νίκη Κεραμέως που μετά από τα τόσα σφάλματα θεωρεί πως 8χρονα και 9χρονα παιδιά είναι αρκετά μεγάλα ώστε να πάνε μόνα τους σπίτι μετά το σχολείο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που πλέον η εγκληματικότητα «χτυπάει» κόκκινο.

Και μάλιστα όταν είχαμε και περιστατικό προς αποφυγή αφού πρόσφατα είχαμε την αρπαγή και την σεξουαλική της 10χρονης Μαρκέλλας στην Θεσσαλονίκη όταν το κοριτσάκι έφευγε από το σχολείο.

Το πλούσιο ρεπορτάζ παρακάτω του iSelida.gr φέρνει στο φως της δημοσιότητας τα όσα προλογίσαμε και με αποδείξεις!

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί η αποκάλυψη της ηλεκτρονικής εφημερίδας iselida.gr ότι δημοτικά σχολεία στην Αθήνα (προφανώς θα ισχύει και για όλη την Ελλάδα) δίνουν σε εννιάχρονα παιδάκια υπεύθυνες δηλώσεις για να τις υπογράψουν οι γονείς τους, ότι μπορούν να φεύγουν μόνα τους – ασυνόδευτα δηλαδή – από το σχολείο με το πέρας των μαθημάτων το μεσημέρι.

Είτε στο κανονικό ωράριο, είτε στο ολοήμερο στις 4. Η αιτιολογία θα είναι όπως φανταζόμαστε ότι τα θεωρούν… μεγάλα!
Αυτή η πρακτική ίσχυε και πέρυσι, αλλά δυστυχώς όπως προέκυψε από το ρεπορτάζ ισχύει και φέτος.

Σε κάθε περίπτωση το δημοσιογραφικό συμπέρασμα, είναι ότι η κυβέρνηση και προσωπικά η υπουργός παιδείας Νίκη Κεραμέως δεν αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα του θέματος.

Το κράτος θεωρεί στα αλήθεια ότι παιδάκια 9 και 10 ετών μπορούν να επιστρέφουν με απόλυτη ασφάλεια ασυνόδευτα παρακαλώ στο σπίτι τους από το σχολείο. Λες και έχει παταχθεί η εγκληματικότητα ή οι δρόμοι είναι ασφαλείς για ένα παιδάκι 4ης δημοτικού!

Επισήμως η Ελληνική κυβέρνηση, ζητεί από τους γονείς να υπογράψουν αυτό το έγγραφο που βλέπετε (από δημοτικό σχολείο της Αθήνας), αλλά ταυτοχρόνως να δημιουργήσει και μεγάλα ψυχολογικά προβλήματα στα παιδιά.

Όπως καταγγέλλουν γονείς στην iselida.gr αυτή η απαράδεκτη μεθόδευση έκανε κοριτσάκια και αγοράκια 9 ετών να τα βάλουν μαζί τους που δεν υπογράφουν γιατί «θεωρούν τον εαυτό τους μεγάλο ώστε να γυρίσουν μόνα τους σπίτι».

Το επιχείρημα για το αθώο μυαλό τους είναι «αφού το λέει ο διευθυντής του σχολείου, εσύ γιατί δεν το υπογράφεις»;

Έτσι τα παιδιά έρχονται σε σύγκρουση με τους γονείς τους, αφού ουσιαστικά παροτρύνονται από το κράτος να ενεργούν κατά παρέκκλιση της ηλικίας τους ως «μεγάλοι».

Στη χειρότερη περίπτωση θα μπορούσε αυτό το έγγραφο να καλείται να το υπογράψει κατ’ ιδίαν ο γονέας ενώπιον του διευθυντή ή με ηλεκτρονική αποστολή στην ψηφιακή εποχή. Το κράτος όμως έκανε «ταχυδρόμο» τα ανήλικα παιδάκια μη αντιλαμβανόμενο τις αρνητικές παρενέργειες αυτής της κίνησης.

Αλλά ίσως ακόμη σημαντικότερη δημοσιογραφική αποκάλυψη, είναι ότι δύο εβδομάδες μετά την έναρξη του διδακτικού έτους (και θα «τραβήξει» αυτό τουλάχιστον όλο τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με το ρεπορτάζ) τα δημοτικά σχολεία η τετάρτη, πέμπτη και έκτη τάξη δεν έχουν ολοήμερο!

Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες γονείς βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς σχολάνε μετά τις 3 ή 4 το απόγευμα και τα παιδιά τους είτε φεύγουν αναγκαστικά μόνα τους αν δεν υπάρχει συγγενής ή γείτονας να τα πάρει ή οι ελάχιστοι που έχουν τη δυνατότητα πληρώνουν συνοδούς.

Η ώρα κυμαίνεται από 5 έως 10 ευρώ στην αγορά. Δηλαδή ένα νοικοκυριό που είτε δουλεύουν και οι δύο γονείς είτε ακόμη χειρότερα είναι μονογονεική οικογένεια χρειάζεται έως και 400 ευρώ τον μήνα για φύλαξη του παιδιού. Αν υπολογίσουμε είκοσι ημέρες τον μήνα επί 2 ώρες με κόστος 20 ευρώ το άθροισμα είναι 400 ευρώ!

Η κ. Κεραμέως φέρει ολοκληρωτικά την ευθύνη, καθώς είτε δεν μερίμνησε καθόλου γι’ αυτό το θέμα (μας φαίνεται αδιανόητο κάτι τέτοιο, δεν φαίνεται τέτοιος άνθρωπος το λέμε ειλικρινά) είτε – το πιθανότερο – προσπάθησε αλλά δεν τα κατάφερε.

Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η κρατική αναλγησία σε όλο της το μεγαλείο.. Χιλιάδες γονείς σε αδιέξοδο να μην έχουν πού να αφήσουν τα παιδιά τους επειδή έκαναν το «λάθος» να είναι εργαζόμενοι…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X