Πολιτική

Ερντογάν σε Μπορίσοφ: «Την απόφαση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα πάρει η τουρκική δικαιοσύνη»

Ερντογάν σε Μπορίσοφ: «Την απόφαση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς θα πάρει η τουρκική δικαιοσύνη»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κατά τη χθεσινή συνάντηση Ε.Ε.- Τουρκίας στη Βάρνα, ο Πρωθυπουργός της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ, έθεσε στον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το ζήτημα επιστροφής στην Ελλάδα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία.

Στην κοινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μπορίσοφ είπε πως μίλησε με τον κ. Ερντογάν για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς εκ μέρους του Έλληνα πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και προσέθεσε πως ο Τούρκος Πρόεδρος του απάντησε ότι «την απόφαση θα πάρει η ανεξάρτητη τουρκική δικαιοσύνη».

Αργότερα, ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός ανέφερε πως θα ενημερώσει τον Αλ. Τσίπρα για τα αποτελέσματα των συνομιλιών που διεξήγαγε με τον Τούρκο Πρόεδρο, πάνω στην ατζέντα της συνάντησης.

Σημειώνεται ότι ο Βούλγαρος ηγέτης και οικοδεσπότης της συνόδου κορυφής ΕΕ-Τουρκίας διατηρεί πράγματι μια καλή σχέση με τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Μια σχέση που υπαγορεύεται από ένα μείγμα προσωπικής συμπάθειας αλλά και σεβασμού απέναντι στον ισχυρό γείτονα.

Ο Μπόικο Μπορίσοφ, άλλοτε αθλητής πολεμικών αγωνισμάτων και σωματοφύλακας, προτιμάει τους «σκληρούς» πολιτικούς τύπου Ερντογάν και Πούτιν.

Η πολιτική του Μπόικο Μπορίσοφ δέχεται και αυτή επικρίσεις στο εσωτερικό.

Η Βουλγαρία σύμφωνα με έκθεση των Ρεπόρτερ χωρίς Σύνορα είναι μια από τις τελευταίες χώρες σε θέματα ελευθερίας του Τύπου.

Υπενθυμίζεται ότι απορρίφτηκε το αίτημα που υπέβαλαν για να αποφυλακιστούν, οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί. Το σκεπτικό της απόφασης, του Τούρκου δικαστή ήταν ότι χαρακτήρισε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς ύποπτους φυγής, καθώς «δεν διαθέτουν μόνιμη διεύθυνση στην Τουρκία».

Πηγή πληροφοριών ΕΡΤ

Επιμέλεια Ελένη Νιζάμη

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X