Πολιτική

Exit Poll: Οι Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη έκαναν την έκπληξη

Exit Poll: Οι Σπαρτιάτες του Κασιδιάρη έκαναν την έκπληξη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σπαρτιάτες: Μόνο ως ήττα της δημοκρατίας μπορεί να χαρακτηριστεί η διαφαινόμενη, σύμφωνα με το Exit Poll, είσοδος του κόμματος Σπαρτιάτες στη Βουλή, το οποίο στήριξε δημόσια – μετά το κόψιμο του κόμματος Έλληνες από τον Άρειο Πάγο – ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης.

Οι Σπαρτιάτες αναμένεται, σύμφωνα με το Exit Poll, να πάρουν ένα ποσοστό από 4-6%, το οποίο επιτρέπει στον Ηλία Κασισιάρη και σε άλλους ανθρώπους που είχαν και έχουν σχέση μαζί του, με τη Χρυσή Αυγή και με άλλα ακροδεξιά σχήματα να έχουν ισχυρή φωνή μέσα στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Όλα δείχνουν ότι θα ξαναζήσουμε στιγμές από την περίοδο 2012-2019, όταν η Χρυσή Αυγή είχε κοινοβουλευτική εκπροσώπηση και πρωταγωνίστησε στις πιο μαύρες σελίδες της Μεταπολίτευσης στο κοινοβούλιο.

Ιδρυτής του κόμματος αυτού ξεπρόβαλε στην κοινωνία εν μια νυκτί, λόγω του χρυσαυγίτη Κασιδιάρη, είναι ο Βασίλης Στίγκας.Ο ίδιος δηλώνει στο προφίλ του στο Τwitter δημοσιογράφος, πολιτικός και πρόεδρος του κόμματος Σπαρτιάτες.

Ο Βασίλης Στίγκας είναι πρώην στέλεχος της Πολιτικής Άνοιξης που ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 1993 από τον Αντώνη Σαμαρά. Έπειτα, το 2000 προσχώρησε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) του Γιώργου Καρατζαφέρη και το 2010 προσχώρησε στον Ριζοσπαστικό Εθνικό Συναγερμό του Βασίλη Καπερνάρου.

Το 2017 ίδρυσε το εθνικιστικό πολιτικό κόμμα «Σπαρτιάτες», ενώ το 2019 ήταν υποψήφιος ευρωβουλευτής με την Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X