Πολιτική

Φίλης για Ελληνικό: «Προφανώς η επένδυση πρέπει να γίνει»

Φίλης για Ελληνικό: «Προφανώς η επένδυση πρέπει να γίνει»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νίκος Φίλης και Δημήτρης Σταμάτης διασταύρωσαν τα ξίφη τους. Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 όσον αφορά την επένδυση στο Ελληνικό, ο Νίκος Φίλης τόνισε ότι «προφανώς η επένδυση πρέπει να γίνει», επισημαίνοντας ωστόσο ότι πρέπει να διασφαλιστεί πως τα όποια αρχαιολογικά στοιχεία υπάρχουν στην περιοχή δεν θα καταστραφούν.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε «εμπιστευόμαστε την κρίση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για το Ελληνικό», ενώ υποστήριξε πως η αναγκαία αυτή επένδυση – όπως χαρακτηριστικά είπε – δεν καθυστερεί εξαιτίας αυτής της Κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σταμάτης, σχολίασε πως «η “καραμέλα” ότι “φταίνε οι προηγούμενοι” δεν έχει λογική βάση», και έθεσε το ερώτημα «αν (στον ΣΥΡΙΖΑ) λένε ότι η σύμβαση δεν ήταν καλή, γιατί δεν τη διόρθωσαν;».

Με αφορμή την κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού στη Βουλή, ο Νίκος Φίλης παραδέχθηκε ότι «υπάρχουν ορισμένα σκληρά μέτρα μπροστά μας», τα οποία όμως χαρακτήρισε αναγκαία για να επιτευχθεί ο στόχος του πλεονάσματος (3,5%). «Έχει να κάνει με ποιο ρυθμό θα επιστρέψει η οικονομία στην ανάπτυξη», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με τη δήλωση του επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, για εκλογές στην Ελλάδα το 2019, ο κ. Φίλης αρκέστηκε να σχολιάσει πως «είπε το αυτονόητο».

Ο Δημήτρης Σταμάτης επεσήμανε την περιστολή δαπανών που αφορούν την κοινωνική πρόνοια και κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «αναδιανομή φτώχειας», σχολιάζοντας την διαβεβαίωση του κ. Φίλη ότι εξαιτίας της υπεραπόδοσης φέτος από την καλή πορεία της ελληνικής οικονομίας, θα υπάρξει μέρισμα για τα ασθενέστερα τμήματα της κοινωνίας.
Από τον ΑΝΤ1

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X