Πολιτική

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: “Πόλεμος” στα παρασκήνια κυβέρνησης και Ν.Δ. – Ο Φλωρίδης αποκαλύπτει ότι το νομοσχέδιο αγνοείται

Γάμος ομόφυλων ζευγαριών: “Πόλεμος”  στα παρασκήνια κυβέρνησης και Ν.Δ. – Ο Φλωρίδης αποκαλύπτει ότι το νομοσχέδιο αγνοείται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Μάκης Βορίδης και ο Αντώνης Σαμαράς πέτυχαν το στόχο τους για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.Πέτυχαν το στόχο τους. Το έστειλαν στις ελληνικές καλένδες, εκθέτοντας τον πρωθυπουργό.   Βλέπετε με κάθε επισημότητα επιβεβαιώθηκε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίζει κρυφτό με την ακροδεξιά πτέρυγα της ΝΔ για να μην νομοθετηθεί ο γάμος για τα ομόφυλα ζευγάρια. Ο Γιώργος Φλωρίδης ουσιαστικά είπε ότι το νομοσχέδιο «αγνοείται» και ότι ο ίδιος δεν γνωρίζει πότε θα έρθει στο υπουργείο Δικαιοσύνης.

«Στο υπουργείο Δικαιοσύνης δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τέτοιο θέμα προς επεξεργασία. Ισχύει ό,τι έχει πει ο πρωθυπουργός. Σε ό,τι με αφορά ως υπουργό Δικαιοσύνης, αυτό το ζήτημα δεν είναι στο υπουργείο Δικαιοσύνης τώρα. Είναι ένα υπουργείο είτε αποκλειστικά αρμόδιο, είτε συναρμόδιο» ανέφερε ο Γιώργος Φλωρίδης μιλώντας στο Open.

«Αυτό τέθηκε από την κορυφή της κυβέρνησης αλλά το θέμα αυτό δεν υπάρχει ως εκκρεμότητα στο υπουργείο. Αν και εφόσον τεθεί, το υπουργείο θα εκφραστεί» συμπλήρωσε, κάνοντας ξεκάθαρο ότι το νομοσχέδιο έχει κρυφτεί κάπου στα συρτάρια του Μέγαρο Μαξίμου.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες που δεν διαψεύστηκαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμούσε να καταθέσει τη σχετική ρύθμιση στη Βουλή πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων. Η απορριπτική γραμμή, εντούτοις, των Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη βρίσκει απήχηση σε μεγάλο τμήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας αλλά και της βάσης της Ν.Δ. Κοινοβουλευτικοί παράγοντες υπολογίζουν ότι μετά βίας 100 βουλευτές της Ν.Δ. (σε σύνολο 158) προτίθενται να ψηφίσουν το σχετικό νομοθέτημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Επικρατείας έχει ήδη προειδοποιήσει τον Κ. Μητσοτάκη πως, εφόσον έρθει ο νόμος και ζητηθεί πειθαρχία από τους υπουργούς, τότε θα προτιμήσει την παραίτηση. Είχε σημειώσει, μάλιστα, ότι δεν μπορεί να κάνει πίσω σε ζητήματα συνειδήσεως. Πρόσφατα, και ο Αντώνης Σαμαράς -σε συνέντευξή του- είπε «όχι» στο νομοσχέδιο, τασσόμενος υπέρ της «πυρηνικής οικογένειας».

Ο πρωθυπουργός, ωστόσο, εισπράττει μηνύματα και από την αντίπερα όχθη. Ο οικονομικός του σύμβουλος Αλέξης Πατέλης έχει διαρρεύσει (Καθημερινή) ότι αν το σχετικό νομοθέτημα δεν ψηφιστεί έως το τέλος του έτους, τότε θα αποχωρήσει από τη θέση του. Θεωρεί, μάλιστα, ότι πρόκειται για μια προσωπική δέσμευση του Κ. Μητσοτάκη να προχωρήσει αυτή η αλλαγή.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X