Θέμα

Γεωργιάδης: «Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ζημιά για την οικονομία» (vid)

Γεωργιάδης: «Η προστασία της πρώτης κατοικίας είναι ζημιά για την οικονομία» (vid)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Γεωργιάδης: Τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο από εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου τον Φεβρουάριο του 2020, κατά την οποία ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης είχε δηλώσει ότι η προστασία της πρώτης κατοικίας κάνει ζημιά στην οικονομία.

Συγκεκριμένα, σε εκείνη την εκδήλωση που ήταν παρούσα και η τότε πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, η αείμνηστη Φώφη Γεννηματά, ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε επί λέξει:

«Απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας δεν υπάρχει σε καμία προηγμένη οικονομία, και ούτε πρέπει να υπάρχει. Είναι και ζημία για την οικονομία να υπάρχει, ούτε πρέπει να υπάρχει».

Η κυνική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη μετά από δύο χρόνια είναι ταυτόσημη με τις εικόνες που είδαν οι πολίτες να διαδραματίζονται κατά την επιχείρηση απομάκρυνσης της συνταξιούχου δημοσιογράφου, Ιωάννας Κολοβού, από την κατοικία της στα Ιλίσια. Απομάκρυνση που τελικά ακυρώθηκε μετά το κύμα συμπαράστασης που εκδηλώθηκε από πολίτες έξω από το σπίτι της.

Είναι ταυτόσημη, επίσης, με την επίσημη δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου ο οποίος χθες Τρίτη 22 Νοεμβρίου επέρριψε ευθύνες στην Ιωάννα Κολοβού για την απώλεια σε πλειστηριασμό του σπιτιού της, υποστηρίζοντας ότι δεν χρησιμοποίησε τις δυνατότητες που δίνει ο νόμος κάνοντας λόγο για τραπεζικό απόρρητο.

Δείτε λίγο μετά το 8:00:

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X