Πολιτική

Γεωργιάδης: Μείωση του φόρου θα καύσιμα θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές

Γεωργιάδης: Μείωση του φόρου θα καύσιμα θα προκαλέσει αναταραχή στις αγορές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Από την πρώτη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε την πρόταση να μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, προκειμένου να ανακουφιστούν οι πολίτες από την εκτόξευση τιμών, η κυβέρνηση εμμονικά αρνείται. Το έκανε ξανά, από τη Βουλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, βέβαια, το πήγε και… ένα βήμα παραπέρα. Είπε ότι αν μειωθεί ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στα καύσιμα, θα προκληθεί αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές, οι πολίτες θα πληρώνουν τριπλά τα δάνεια και μπορεί η χώρα να ξαναμπεί σε μνημόνια!

«Μπορείς να κάνεις μηδέν τους φόρους. Όμως έχεις υψηλό πληθωρισμό και είσαι η χώρα με το μεγαλύτερο δημόσιο χρέος από όλες τις άλλες, άρα είσαι στις αγορές ο πρώτος που βλέπουν» σημείωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Και πρόσθεσε: «Αν αρχίζει να ανεβαίνει το επιτόκιο δανεισμού, αυτό δεν αφορά τους πολίτες, αφορά μόνο το κράτος; Να μην πω για το τέλος, αν φτάσει σε μνημόνιο που το απευχόμαστε όλοι, να πω για το άμεσο: Δεν ανεβαίνουν τα επιτόκια δανεισμού για τους πολίτες που έχουν δάνεια, πιστωτικές κάρτες, στεγαστικά δάνεια και επιχειρηματικά; Δηλαδή, ποια είναι η μεγαλοφυής ιδέα που έχετε; Να γλιτώσεις τα λεπτά στο πρατήριο και να πληρώνεις τριπλά στο δάνειο;».

Αφού κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία και κάλεσε τους πολίτες… να μην είναι ευκολόπιστοι, όπως είπε, ο Άδωνις Γεωργιάδης συνέχισε λέγοντας: «Πρόταση γενικευμένης μείωσης του ΕΦΚ ή ΦΠΑ χωρίς ταυτόχρονη πρόταση πώς αυτό δημοσιονομικά θα εξισορροπηθεί ώστε να μην προκληθεί αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές εναντίον της χώρας μας, είναι λαϊκισμός του χειρίστου είδους».

Το απόσπασμα από το 15:18 και μετά

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X