Πολιτική

Γιώργος Κύρτσος: Αποκλείεται να παραιτηθώ, να δούμε αν θα διαγραφώ

Γιώργος Κύρτσος: Αποκλείεται να παραιτηθώ, να δούμε αν θα διαγραφώ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Αν η κριτική που ασκεί στην κυβέρνηση, ενοχλεί τόσο πολύ, τότε ο Γιώργος Κύρτσος προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη να τον διαγράψει. Γιατί εκείνος, όπως διαμήνυσε στο Μαξίμου μετά την απαξιωτική αναφορά του Γιάννη Οικονόμου, δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

Εδώ και καιρό ο Γιώργος Κύρτσος, μέσα από δηλώσεις και tweets του, «καρφώνει» την κυβέρνηση για τα κακώς κείμενα. Είτε αυτά είναι η διαχείριση της πανδημίας είτε η δίωξη Βαξεβάνη και Παπαδάκου για τη Novartis.

Σήμερα (17.01.2022), ερωτηθείς σχετικά στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο Γιάννης Οικονόμου είπε, σχολιάζοντας την κριτική του ευρωβουλευτή της ΝΔ: «Ο κ. Κύρτσος έχει επιδιώξει, εδώ και πάρα πολύ καιρό, μια συγκεκριμένη τακτική. Όλοι νομίζω ότι καταλαβαίνουμε ποιες είναι οι επιδιώξεις και οι προθέσεις του».

Η πρώτη αντίδραση του Γιώργου Κύρτσου ήρθε μέσω twitter. Η δεύτερη μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο 105,5» και ήταν πιο… ηχηρή!

«Ο κ. Οικονόμου έδειξε ότι δεν με θεωρούν πολύ δικό τους», είπε ο Γιώργος Κύρτσος, που όταν ρωτήθηκε για τα σενάρια διαγραφής του, έστειλε… συστημένο στον Κυριάκο Μητσοτάκη: «Αποκλείεται να παραιτηθώ, επειδή υποστηρίζω τις απόψεις μου. Αν κάποιον τον ενοχλούν οι απόψεις μου και πρέπει να διαγραφώ, προφανώς κάποιο λάθος γίνεται».

«Να δούμε αν θα διαγραφώ», πρόσθεσε, καθώς, όπως είπε, η διατύπωση του Οικονόμου δεν οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι θα συνεχίσει να κάνει προτάσεις.

«Τίποτα από όσα υποστηρίζω δεν είναι εκτός πλαισίου. Μπορεί αυτά που λέω να είναι δυσάρεστα αλλά οι 101 θάνατοι πρέπει να μας οδηγήσουν στον προβληματισμό ή στον εφησυχασμό; Εγώ λέω στον προβληματισμό», πρόσθεσε.

«Θα λένε “είστε σαν τον Όρμπαν”»

Ο Γιώργος Κύρτσος αναφέρθηκε και στη δίωξη των δημοσιογράφων Κώστα Βαξεβάνη και Γιάννας Παπαδάκου για την υπόθεση Novartis. «Είμαστε διατεθειμένοι να υποστούμε φθορά ευρωπαϊκού επιπέδου κυνηγώντας τον Βαξεβάνη; Πρέπει να συζητάμε αν υπάρχει ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και αν είμαστε η Ουγγαρία ή Πολωνία της Μεσογείου;», σχολίασε δηκτικά ο Γιώργος Κύρτσος.

Προειδοποίησε ότι ενδέχεται να υπάρξουν «ευρωπαϊκές αντιδράσεις» εναντίον της Ελλάδας για τα θέματα της ελευθερίας του Τύπου, επεσήμανε ότι «δεν νομίζω ότι πρέπει να πάμε στις αίθουσες των δικαστηρίων για να λύσουμε θέματα επικοινωνιακά και πολιτικά».

«Η γενική πολιτική εικόνα είναι ότι πάμε να σπαταλήσουμε πολιτικό κεφάλαιο και να βγαίνουν οι «πράσινοι» στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και να “λένε είστε σαν τον Όρμπαν”».

Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ τόνισε ότι «αυτό προσπαθώ να πω στην κυβέρνηση αλλά δεν νομίζω ότι ακούν το επιχείρημα».

Παράλληλα, άσκησε, για άλλη μια φορά, κριτική στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν έχει κινήσει τις νομικές διαδικασίες ώστε η χώρα να διεκδικήσει αποζημιώσεις από τη Novartis σχετικά με τις καταδικαστικές αποφάσεις εναντίον της που έχουν εκδοθεί στις ΗΠΑ.

Κάνοντας λόγο για τεράστια παράλειψη της κυβέρνησης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «πρέπει να στραφούμε κατά της Novartis και να ζητήσουμε τα λεφτά μας πίσω».

«Όταν άρχισα να ανεβάζω του τόνους της κριτικής, παρατήρησα δημοσιεύματα στην “Καθημερινή” για παράδειγμα, ότι θα πάω στον Βελόπουλο», σημείωσε ο Γιώργος Κύρτσος, και αφού με επιστολή του ξεκαθάρισε το αντίθετο, σημείωσε ότι τα εν λόγω σενάρια συνεχίστηκαν.

«Ο καθένας παίζει με το σενάριο που έχει στο νου του αντί να απαντήσει στο επιχείρημα. Πάμε καλά στον covid; Όχι. Είναι ικανοποιητικές οι συγκοινωνίες στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη; Όχι. Το να λες ότι “αυτά λέει γιατί σκέφτεται να πάει στον Βελόπουλο”, αυτό είναι δίκη προθέσεων και κλασική μέθοδος απαξίωσης», επεσήμανε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X