Πολιτική

Η ιστορία «εκδικείται» την «αδέκαστη»: Όταν η Σπυράκη κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το «επίδομα» της Αντωνοπούλου

Η ιστορία «εκδικείται» την «αδέκαστη»: Όταν η Σπυράκη κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ για το «επίδομα» της Αντωνοπούλου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σπυράκη: Πολλές αντιδράσεις είχε προκαλέσει, τον Φεβρουάριο του 2018, δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου, ελάμβανε ετήσιο επίδομα ενοικίου 12.000 ευρώ. Η τότε υφυπουργός εδικαιούτο εκ του νόμου το επίδομα, κρίθηκε, όμως (και σωστά), πώς δεν έπρεπε να κάνει χρήση του δικαιώματος λόγω της οικονομικής της επιφάνειας και για λόγους πολιτικής ηθικής.
Ειρωνεία της τύχης, ή εκδίκηση της ιστορίας, το γεγονός ότι την ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης (Ν.Δ) που κατηγορούσε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, εξέδωσε η τότε εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη. Η τελευταία βρίσκεται τώρα υπόλογη για το επίδομα/αποζημίωση που -παρανόμως- ελάμβανε συνεργάτης της!

Συγκεκριμένα σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», η κ. Αντωνοπούλου έπαιρνε 1.000 ευρώ τον μήνα από το κράτος ως έξοδα ενοικίου για ένα σπίτι στο Κολωνάκι.

Ο τότε κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο συγκεκριμένο ζήτημα, επεσήμανε, μιλώντας στον Real fm: «Ο Πρωθυπουργός έχει μιλήσει με την αναπληρωτή υπουργό, της μετέφερε ότι δεν θεωρεί ορθό το γεγονός ότι έγινε χρήση της συγκεκριμένης διάταξης, από εκεί και πέρα περιμένουμε και την δική της τοποθέτηση». Ως «μικροπολιτικό θέμα», χαρακτήρισε την υπόθεση του επιδόματος ενοικίου ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό.

Λίγες ώρες μετά την απομάκρυνση της συζύγου του, Ράνιας Αντωνοπούλου, την παραίτησή του υπέβαλε στον Πρωθυπουργό και ο υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου. Αφορμή υπήρξε το ζήτημα που προέκυψε με το επίδομα ενοικίου που είχε απαιτήσει και λάμβανε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης (και, ως εκ τούτου, τυπικά και ο ίδιος ως σύζυγός της). Οπως μεταδόθηκε, στην επικοινωνία του με τον Πρωθυπουργό, ο κ. Παπαδημητρίου τού εξήγησε ότι η απόφασή του είναι μονόδρομος μετά την απομάκρυνση της συζύγου του.

Η υφυπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, η οποία παραιτήθηκε και, μάλιστα, συπαρέσυρε σε παραίτηση και τον σύντροφό της υπουργό Ανάπτυξης Δημ. Παπαδημητρίου

ΝΔ: Nα επιστρέψει εντόκως το επίδομα ενοικίου και να ζητήσει συγγνώμη

«H κυρία Αντωνοπούλου ζήτησε και έλαβε 1.000 ευρώ μηνιαίως επίδομα ενοικίου ως κάτοικος Νέας Υόρκης. Το λιγότερο που μπορεί να κάνει είναι να επιστρέψει αμέσως και εντόκως τα χρήματα και να ζητήσει συγγνώμη από τους Ελληνες» τόνιζε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη.

«Θα μπορούσαμε να ζητήσουμε παραίτηση, αλλά κάτι τέτοιο σε αυτήν την Κυβέρνηση δεν συνηθίζεται ακόμη και αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι. Εδώ όμως χάθηκε και το φιλότιμο» προσθέτει η κ. Σπυράκη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X