Πολιτική

Η στροφή Τσίπρα και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων

Η στροφή Τσίπρα και η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η φράση του Αλέξη Τσίπρα ότι η συγκυβέρνηση με τον Πάνο «ήταν αναγκαίο κακό» έχει εκληφθεί από πολλούς  ως ένα βήμα προσέγγισης του προοδευτικού χώρου. Για την ακρίβεια θεωρήθηκε ως δημόσια αυτοκριτική για την επιλογή του να συμπορευθεί  κυβερνητικά  με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, καθώς όπως είναι γνωστό στις εκλογές του Σεπτεμβρίου  του 2015 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε απευθύνει κάλεσμα για συγκυβέρνηση  προς όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης,  αλλά εκείνα  αρνήθηκαν  καθώς δεν επιθυμούσαν να είναι ο Πάνος Καμμένος στην κυβέρνηση.

Την φράση αυτή ποτέ μέχρι σήμερα δεν την έχει ξαναπεί ο Αλέξης Τσίπρας καθώς όλες τις φορές που αναφερόταν στο θέμα αυτό  άφηνε να εννοηθεί ότι ήταν «αναγκαίο καλό.»

Επιχειρώντας όπως φαίνεται, να κλείσει κάθε θέμα το οποίο μπορεί να δημιουργήσει τριβές σε μια ενδεχόμενη πρόσκληση για συγκυβέρνηση στο μέλλον  με τα κόμματα που κινούνται στον προοδευτικό χώρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να ξεκαθαρίσει τα πράγματα  και τους λόγους για τους οποίους  υπήρξε κυβερνητικός εταίρος με τον Πάνο Καμμένο.

Φυσικά σε άλλες στιγμές του ο Αλέξης Τσίπρας έχει πει γι αυτή την συνεργασία ότι όταν « η ιστορία σου χτυπάει την πόρτα δεν μπορείς να πεις συγνώμη δεν βρήκα συνεργάτη για να ηγηθώ της κυβέρνησης.» Έχει παραδεχθεί μάλιστα ότι η συνεργασία του μέχρι ένα σημείο ήταν άψογη και χωρίς τριγμούς και τα προβλήματα ξεκίνησαν με την συμφωνία των Πρεσπών.

Το  θέμα αυτό πάντως απασχολεί και στελέχη στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν  «καταπιεί» την συγκυβέρνηση με τον Πάνο Καμμένο. Οι αναφορές λοιπόν αυτές είχαν αποδέκτες και τους συντρόφους του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίοι κατά καιρούς εμφανίζονται να κάνουν κριτική για  την στάση που κράτησε το κόμμα τους εκείνη την εποχή.

Οι πληροφορίες λένε ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει σκοπό να ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα έτσι ώστε  αν η ιστορία του χτυπήσει για δεύτερη φορά την πόρτα, να μπορεί να απευθυνθεί στους προέδρους των μικρότερων  κομμάτων χωρίς να υπάρχει αυτό το αγκάθι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X