Πολιτική

Ηλίας Κασιδιάρης: Πήρε άδεια από τις φυλακές για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος

Ηλίας Κασιδιάρης: Πήρε άδεια από τις φυλακές για να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο καταδικασμένος για την εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης πήρε άδεια προκειμένου να ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσαν ο ΣΚΑΪ και το Open, η εισαγγελία Λαμίας ενέκρινε ειδική άδεια του Ηλία Κασιδιάρη, προκειμένου να βγει για λίγες ώρες από τις φυλακές Δομοκού και να παραστεί στην ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αθηναίων.

Ο ορκωμοσία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη (28/12) στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης και ο Ηλίας Κασιδιάρης θα παραστεί σε αυτή συνοδεία αστυνομικών.

Επίσης, έχει εγκριθεί πενθήμερη άδεια του Ηλία Κασιδιάρη, από τις 30 Δεκεμβρίου. Πληροφορίες του ΣΚΑΪ αναφέρουν πως του έχει διαμηνυθεί ότι σε περίπτωση που προβεί σε κάποια προκλητική ενέργεια κατά τη διάρκεια της ορκωμοσίας, τότε θα ανακληθεί η πενθήμερη άδεια.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης έχει καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και 6 μηνών για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. Συμμετείχε στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου και εξελέγη δημοτικός σύμβουλος. To 2014 επίσης είχε ορκιστεί δημοτικός σύμβουλος λαμβάνοντας ολιγόωρη άδεια, καθώς ήταν προφυλακισμένος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X