Πολιτική

Κεραμέως: Περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας ο ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα

Κεραμέως: Περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας ο ξυλοδαρμός μαθητή στον Βύρωνα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στον ΑΝΤ1, χαρακτήρισε ως «περιστατικό πρωτοφανούς βιαιότητας» την υπόθεση ξυλοδαρμού μαθητή σε σχολείο στον Βύρωνα, επισημαίνοντας πως δεν εχει θέση στο σχολείο.

Η κ.Κεραμέως αποκάλυψε ότι ο ένας μαθητής από τους δράστες είναι γιος καθηγήτριας.

«Ήταν επιτακτική ανάγκη να βρεθώ εκεί, να μιλήσω με μαθητές και καθηγητές, να συζητήσω σε τι βαθμό ήταν μεμονωμένο το περιστατικό και τι πρέπει να γίνει και για την πρόληψη και για την ομαλή συνύπαρξη των μαθητών στο σχολείο» ανέφερε η κυρία Κεράμεως για την επίσκεψή της στο σχολείο του Βύρωνα όπου διεξήχθη το περιστατικό.

Συνεχίζοντας, τόνισε ότι κοινωνικοί λειτουργοί θα συνδράμουν όλη την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς για να διασφαλίσουν την ομαλή συνύπαρξη όλων των ανθρώπων.

«Το περιστατικό έγινε στο προαύλιο, καθηγητές ήταν στον χώρο όπως προβλέπεται και μόλις είδαν το περιστατικό έδρασαν. Κράτησε λιγότερο από ένα λεπτό. Μίλησα εκτενώς με τους γονείς του μαθητή, έχω καταγράψει την αγωνία τους» σημείωσε η κα Κεραμέως.

Η κυρία Κεραμέως διέψευσε κατηγορηματικά πως υπήρχε σιδηρογροθιά, επιβεβαιώνοντας πως υπήρχε συγγενική σχέση ενός από τα παιδιά που επιτέθηκαν με μία καθηγήτρια από το σχολείο. «Του επιβλήθηκε παιδαγωγικό μέτρο, όπως και στους λοιπούς, δύο μέρες αποβολή».

Τέλος, η κυρία Κεραμέως ανέφερε ότι η σέλφι που κυκλοφόρησε από το αστυνομικό τμήμα, δεν είναι από το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά από παλαιότερο, κάτι που διέψευσε δημοσιογράφος από την εφημερίδα του Βύρωνα.

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος που έφερε στο προσκήνιο το περιστατικό του ξυλοδαρμού, εξέφρασε την απόλυτη βεβαιότητα πως η φωτογραφία είναι από τη συγκεκριμένη ημέρα και όχι από παλαιότερο περιστατικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X