Πολιτική

Κέρκυρα: “Καυτή” υποδοχή Μητσοτάκη-Καρφιά από ΣΥΡΙΖΑ

Κέρκυρα: “Καυτή” υποδοχή Μητσοτάκη-Καρφιά από ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν πρέπει να είναι καθόλου ευτυχής από την επίσκεψή του στην Κέρκυρα. Τα σωματεία εργαζομένων και φορέων του νησιού επιφύλαξαν μία «θερμή» υποδοχή στον Πρωθυπουργό, καθώς από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στο νέο πεζόδρομο της πόλης. Διαμαρτυρήθηκαν για τα μέτρα που έχουν εξαγγελθεί για τον τουρισμό και τους εργαζόμενους στον κλάδο, τα οποία σύμφωνα με τους ίδιους δεν επαρκούν.

Ακολούθησε μαζική και δυναμική πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης. Να σημειωθεί ότι στις 5 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί νέα συγκέντρωση στην Ελαιουργία στις Σινιές.

Μετά την υποδοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε μία πολύ αιχμηρή ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων τονίζεται: «Οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα.»

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Στη σημερινή του επίσκεψη στην Κέρκυρα ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να δει πού οδηγεί η πολιτική της κυβέρνησής του: εργαζόμενοι στο δρόμο, επιχειρηματίες σε απόγνωση, ένα νησί στη δίνη της ύφεσης.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της κυβερνητικής επιλογής, να αφήσει την κρίση να βαθαίνει δίχως μέτρα ενεργητικής στήριξης των χιλιάδων εργαζομένων στην εστίαση και στον τουρισμό.

Οι εργατικές συγκεντρώσεις στην Κέρκυρα φανερώνουν ότι η ανοχή της ελληνικής κοινωνίας έναντι της κυβέρνησης εξαντλείται μέρα με τη μέρα. Η φωνή της κοινωνίας δυναμώνει. Και αυτή τη φωνή, καμία κατασταλτική νομοθεσία και κανένας καλοταϊσμένος προπαγανδιστικός μηχανισμός δεν μπορεί να την καταπνίξει.»

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X