Πολιτική

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Ποιοι βουλευτές και πολιτικοί έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του τέως (pics)

Κωνσταντίνος Γλύξμπουργκ: Ποιοι βουλευτές και πολιτικοί έδωσαν το «παρών» στην κηδεία του τέως (pics)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το «παρών» στην «ιδιωτική κηδεία» του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ έδωσαν σήμερα Δευτέρα (16/1/2023) πολλοί βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας η οποία πασχίζει να κρατήσει τα κεντρώα προσχήματα αλλά και να μην απογοητεύσει τη φιλοβασιλική δεξιά.

Η σορός του τέως βασιλιά είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα από τις 6 το πρωί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, με την εξόδιο ακολουθία να ξεκινά στις 12 και τα βλέμματα όλων να είναι εστιασμένα στις πολιτικές παρουσίες.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρό της Πάνο Πικραμμένο και την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη.

Από τους πρώτους που έφτασαν στη Μητρόπολη για το προσκύνημα στον τέως βασιλιά ήταν ο Αντώνης Σαμαράς με τη σύζυγό του. Ο πρώην πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τους νοσταλγούς του Γλύξμπουργκ και χειροκροτήματα και συνθήματα.

Στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης έφτασε λίγο μετά τις 9 το πρωί η ευρωβουλευτής της ΝΔ Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, την οποία άλλωστε είχε βαφτίσει ο έκπτωτος βασιλιάς.

Από την κηδεία του Γλύξμπουργκ δεν έλειψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ την εμφάνισή τους έκαναν ο βουλευτής Μεσσηνίας Μίλτος Χρυσομάλλης, ο βουλευτής του Βόρειου Τομέα της Αθήνας, Γιώργος Κουμουτσάκος, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης και ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Στο λαϊκό προσκύνημα του τέως βασιλιά βρέθηκαν επίσης ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Νίκος Νικολόπουλος και ο Φαήλος Κρανιδιώτης.

Δείτε φωτογραφίες:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: EUROKINISSI

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X