Πολιτική

Κορονοϊός: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο «Σωτηρία»

Κορονοϊός: Επίσκεψη Μητσοτάκη στο «Σωτηρία»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το νοσοκομείο αναφοράς για τον κορονοϊό επισκέφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης το μεσημέρι της Δευτέρας.

Στο πλευρό των εργαζόμενων της πρώτης γραμμής στη «μάχη» κόντρα στον κορονοϊό βρέθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Σωτηρία».

Πρόκειται για ένα από τα πρώτα νοσοκομεία «αναφοράς» για τον κορονοϊό, με τον πρωθυπουργός να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Μητσοτάκης: Μένουμε υγιείς, σωματικά αλλά και ψυχικά

Μήνυμα για την ψυχική υγεία εν μέσω καραντίνας, στέλνει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με ανάρτησή του στο Twitter, προτρέποντας όσους χρειαστούν βοήθεια να καλέσουν στη γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης για τον κορονοϊό, στο 10306.

«Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο, πολλοί συμπολίτες μας μπορεί κάποια στιγμή να χρειαστούν στήριξη. Εάν αισθανθείτε πως χρειάζεστε βοήθεια, μη διστάσετε να καλέσετε την τηλεφωνική γραμμή ψυχολογικής υποστήριξης στο 10306. Μένουμε σπίτι, μένουμε υγιείς – σωματικά αλλά και ψυχικά», είναι το μήνυμα του πρωθυπουργού, που συνοδεύει σχετικό βίντεο με τον ηθοποιό Θοδωρή Αθερίδη.

Πρόταση μέσω FAZ για κοινή ευρωπαϊκή αγορά της πατέντας για εμβόλια και τεστ

Πρόταση υπέρ της κοινής ευρωπαϊκής προμήθειας εμβολίων και διαγνωστικών τεστ για τον κορονοϊό κάνει μέσω της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine Zeitung ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από κοινού με τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στους διεθνείς οργανισμούς υγείας, Ηλία Μόσιαλο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός προτείνει οι Ευρωπαίοι να αγοράζουν από κοινού τις πατέντες νέων εμβολίων, αλλά και τα διαγνωστικά τεστ, μεγιστοποιώντας έτσι τη διάδοση αντιικών φαρμάκων, όσο το δυνατόν συντομότερα. Με τη σειρά του, ο κ. Μόσιαλος υπογραμμίζει ότι οι Ευρωπαίοι θα πρέπει άμεσα να αγοράζουν πατέντες διαγνωστικών τεστ για τον ιό. Μέχρι στιγμής, η αμερικανική και η βρετανική κυβέρνηση έχουν υποστηρίξει τις έρευνες φαρμακευτικών εταιρειών για άμεσα διαγνωστικά τεστ και έτσι έχουν και το προβάδισμα της λήψης των τεστ πιο γρήγορα. Αυτό όμως, σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο, θα άφηνε εκτός εξίσωσης χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία που χρειάζονται άμεσα τα τεστ.

Εάν οι πατέντες για τεστ και εμβόλια αγοράζονταν, θα ήταν δυνατή η οργάνωση της παραγωγής σε πολλές τοποθεσίες και έτσι θα επιτρεπόταν μια ευρεία διανομή, λέει ο κ. Μόσιαλος. Ο κ. Μόσιαλος συμπεραίνει ότι τα τεστ και τα εμβόλια που αγοράζονται από κρατικά ή ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα θα γίνουν “δημόσια αγαθά” που θα μπορούσαν να διαμοιραστούν χωρίς επιπλέον κόστος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X