Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει να βγάλει κι από την Αρχαία Ολυμπία… λάδι

Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλει να βγάλει κι από την Αρχαία Ολυμπία… λάδι
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μόνο… λιόπανο που δεν άπλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να μαζέψει τις ελιές από την Αρχαία Ολυμπία, να τις κάνει λάδι και να αρχίσει να το πουλά για να βρει χρήματα να ενισχύσει τον Πολιτισμό.

Κι όμως, την ιδέα αυτή, που του ήρθε σε brain storming με την υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και τον υπουργό Επικρατείας, Άκη Σκέρτσο παρουσίασε ο πρωθυπουργός στο περιθώριο της εκδήλωσης, στην Αρχαία Ολυμπία, για τα εγκαίνια του έργου της Microsoft για τη ψηφιακή αναπαράσταση του αρχαιολογικού χώρου.

Τι σκέφτηκαν Μητσοτάκης, Μενδώνη, Σκέρτσος; Να βγάλουν το… λάδι της Αρχαίας Ολυμπίας. Με γνωστό πατροπαράδοτο τρόπο: μαζεύοντας ελιές!

«Συζητούσαμε με την υπουργό και τον κ. Σκέρτσο για το πόσα ελαιόδεντρα έχουμε αυτή τη στιγμή, το υπουργείο Πολιτισμού, εντός αρχαιολογικών χώρων. Το λάδι που μπορεί να παράγεται σε συνεννόηση με μια ομάδα παραγωγών μέσα από την Ολυμπία, μέσα από τον αρχαιολογικό χώρο, δεν χρειάζεται να σας πω σε τι τιμή θα μπορεί να πουληθεί», είπε ο πρωθυπουργός.

Δεν διευκρινίστηκε αν θα έχει κάποια σχέση η Microsoft, το λογότυπο της οποίας ήταν φαρδύ-πλατύ στο κέντρο της εξέδρας, δίπλα στα πολύ διακριτικότερα της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Υπουργείου Πολιτισμού.

Δεν διευκρινίστηκε επίσης αν στο πλαίσιο της ίδιας ιδέας εξετάζεται να φυτευτούν όλοι οι αρχαιολογικοί χώροι με παραγωγικά φυτά, ώστε να γίνει π.χ. θερμοκήπιο (λόγω στεγάστρου) ο αρχαιολογικός χώρος στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης και να παράγεται η διάσημη τοπική άνυδρη ντομάτα, ή να φυτευτούν αβοκάντο στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

Θα ήταν επίσης ενδιαφέρον να εξεταστεί σε αρχαιολογικούς χώρους χωρίς επαρκές νερό η κτηνοτροφία, όπως π.χ. στην αρχαία Καρθαία της Κέας όπου θα μπορούσαν να μπουν τα διάσημα βόδια του νησιού. Μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης να είδε «άλλη μία ευκαιρία να βρούμε τη σύνδεση μεταξύ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς και του πρωτογενούς τομέα», αλλά στα social media οι πολίτες μάλλον δεν τον πήραν πολύ στα σοβαρά…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X