Θέμα

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με 24 ώρες καθυστέρηση παραδέχτηκαν πως έστειλαν ξανά όπλα στην Ουκρανία

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: Με 24 ώρες καθυστέρηση παραδέχτηκαν πως έστειλαν ξανά όπλα στην Ουκρανία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μάλλον η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν φαντάστηκε ποτέ ότι τη νέα αποστολή όπλων στην Ουκρανία θα την… κάρφωνε ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν. Κι όμως, εκείνος το αποκάλυψε και η Αθήνα σύρθηκε στο να το παραδεχτεί με καθυστέρηση σχεδόν 24 ωρών και αφού είχε αντιδράσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η παραδοχή ήρθε με μια δήλωση του υπουργού Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έστειλε ξανά όπλα στην Ουκρανία αλλά δεν αποκάλυψε τι όπλα είναι αυτά ή γιατί δεν ενημερώθηκε η Βουλή.

Μετά την κοινή δήλωση που έκαναν οι τομεάρχες Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας και ο τομεάρχης Εξωτερικών κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος δήλωσε: «Η Ελλάδα όπως όλες οι ευρωπαϊκές χώρες βοηθά την Ουκρανία με αμυντικό υλικό, προκειμένου να αμυνθεί στην επίθεση που δέχεται από τη Ρωσία. Το αμυντικό υλικό χορηγείται από τα αποθέματα που διαθέτει η χώρα και δεν αποδυναμώνει ούτε κατ’ ελάχιστον την αμυντική δυνατότητά της. Η Ελλάδα δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση από τα υπόλοιπα Κράτη – Μέλη της Ε.Ε. που πράττουν το ίδιο». 

Χθες (23.05.2022), ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν είχε δηλώσει πως πολλές χώρες ανακοίνωσαν νέες δωρεές οπλικών συστημάτων και πυρομαχικών, μεταξύ αυτών η Ιταλία, η Ελλάδα, η Νορβηγία και η Πολωνία.

Η αποκάλυψη του Αμερικανού υπουργού προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ, με τους τομεάρχες Άμυνας και Εξωτερικών να τονίζουν σε δήλωσή τους ότι ενδεχόμενη αποστολή βαρύτερου οπλισμού στην Ουκρανία εμπλέκει ακόμη περισσότερο τη χώρας μας σε έναν εξελισσόμενο πόλεμο και ζήτησαν μέσω επείγουσας επίκαιρης ερώτησης την άμεση ενημέρωση από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας των κομμάτων στη Βουλή προκειμένου να πληροφορηθεί ο ελληνικός λαός:

  • Πότε αποφασίστηκε μια τέτοια σοβαρότατη επιλογή;
  • Με ποιες διαδικασίες;
  • Συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ;
  • Αποφασίζεται η εμπλοκή της χώρας μας σε ένα πόλεμο στη γειτονιά μας και είναι όλα business as usual;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X