Πολιτική

Λέσβος: Βεντέτα Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Μουτζούρη

Λέσβος: Βεντέτα Κυριάκου Μητσοτάκη και Κώστα Μουτζούρη
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σε προσωπική βεντέτα ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Μουτζούρη εξελίσσεται η αντιπαράθεση των δύο ανδρών. Στο Μαξίμου υπάρχει οργή, ο ίδιος ο πρωθυπουργός είναι οργισμένος για τη χειρονομία του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου για τη φράση που είπε «να, και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» δείχνοντας ταυτοχρόνως τα γεννητικά του όργανα.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον ζητούν από τον Κώστα Μουτζούρη να ζητήσει συγγνώμη και του επιτίθενται για την πράξη του. Ο ίδιος αρνείται να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας πως είναι ιδιωτική στιγμή και πως δεν ήξερε ότι τον  τον γράφουν σε βίντεο.

Το βράδυ της Τετάρτης, κυβερνητικοί κύκλοι έκαναν λόγο για «χυδαία συμπεριφορά», τονίζοντας παράλληλα πως μετά από τα όσα διαδραματίστηκαν δεν υπάρχει κάτι άλλο να συζητηθεί με τον κ. Μουτζούρη.

«Μετά από αυτή τη χυδαία συμπεριφορά δεν έχουμε να πούμε κάτι με τον κ. Μουτζούρη. Θα συνομιλήσουμε με τους υπόλοιπους αυτοδιοικητικούς. Είναι κρίμα για τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να είναι σε αυτή την δύσκολη συγκυρία περιφερειάρχης ο κ. Μουτζούρης» έλεγαν χαρακτηριστικά οι εν λόγω κύκλοι.

Στο θέμα επανήλθαν σήμερα ο Στέλιος Πέτσας και ο Νότης Μηταράκης.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο πρώτος έριξε  περισσότερο λάδι στη φωτιά χαρακτηρίζοντας «γραφικό και επικίνδυνο» τον περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου.
Μάλιστα, τόνισε πως πλέον «έκλεισε κάθε πόρτα διαλόγου» για το προσφυγικό.

Ο κ. Μουτζούρης είναι μια κατηγορία από μόνος του», είπε ο κ. Πέτσας και τόνισε πως «η όποια συζήτηση θα ήταν υποκριτική, δεν γίνεται δεκτή καμία συγγνώμη».

«Τι συζήτηση να κάνετε με αυτόν τον άνθρωπο», συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τονίζοντας πως ο κ. Μουτζούρης θα αναλάβει τις ευθύνες των πράξεών του.

Παράλληλα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι ο κ. Μουτζούρης «έχει τεράστιες ευθύνες» για την κατάσταση στα νησιά, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνηση εξάντλησε μαζί του κάθε δυνατότητα διαλόγου. Σε ερώτηση αν θα ζητηθεί η παραίτησή του από την κυβέρνηση, είπε «αυτό θα το δούμε. Όλα είναι στο τραπέζι. Θα εξετάσουμε όλες τις ευθύνες του».

Με τη σειρά του, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, μιλώντας στο Mega, εξέφρασε την άποψη πως «έχουν ξεσηκώσει τον κόσμο με ψευδή στοιχεία, με αποτέλεσμα να βλέπουμε να ενώνονται τα άκρα».

Τόνισε, επίσης, πως ο Κώστας Μουτζούρης οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον πρωθυπουργό μετά την πρόσφατη προσβλητική συμπεριφορά του.

«Για τις ιδιωτικές μου συνομιλίες δεν ζητώ συγγνώμη» ήταν η απάντηση του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου και τόνισε:

«Ήταν μια ιδιωτική συνομιλία, μακριά από το πλήθος. Είμαι εντός στρατοπέδου που είχαν μπει τα ΜΑΤ και προσπαθώ να τα διαφυλάξω από τους κατοίκους. Επί 3 ώρες ήμουν εκεί για να διαφυλάξω τα ΜΑΤ και να μην υπάρχουν έκτροπα. Ήταν μια ιδιωτική συνομιλία, όλοι λέμε ιδιωτικές λέξεις. Ήμουν με ένα παντελόνι σκισμένο, με ένα μικρό τραύμα στο πόδι, έπεσε ένα καπνογόνο μπροστά μου, πρέπει να καταλαβαίνουμε σε τι κατάσταση είναι ο άλλος».

Και επιτέθηκε προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ρίχνοντας κι΄ αυτός λάδι στη φωτιά, καθώς είπε «τον ενόχλησε μάλλον ότι κατέβηκα ως ανεξάρτητος στις εκλογές και δεν ήμουν με αυτόν που υπέδειξαν εκείνοι».

Μιλώντας εξάλλου στο ραδιοσταθμό «Θέμα» και ερωτηθείς αν θα πάει στη σημερινή σύσκεψη, στο Μέγαρο Μαξίμου ο κ. Μουτζούρης απάντησε «αν φύγουν τα ΜΑΤ και βεβαιωθώ ότι θα υπάρχει ηρεμία, θα το σκεφτώ αν θα πάω στο Μαξίμου».

Υπενθυμίζεται ότι στο επίμαχο βίντεο, ο κ. Μουτζούρης εμφανίζεται να μιλά στο κινητό του τηλέφωνο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη, να δηλώνει πατριώτης και να χαρακτηρίζει τα ΜΑΤ που πήγαν στη Μυτιλήνη «στρατό κατοχής».

«Μη μου κάνει παλικαριές ο πρωθυπουργός εμένα, δεν είμαι κανένα παιδάκι» ακούγεται να λέει ο ίδιος σε άλλο σημείο του βίντεο ενώ παράλληλα λέει: «Μην τον ανάψεις (σ.σ. τον Κυριάκο Μητσοτάκη) γιατί τώρα τον έχει πιάσει»

Μάλιστα, προς το τέλος του βίντεο ακούγεται να λέει «να, και αν είναι οργισμένος ο πρωθυπουργός» συνοδεύοντας το σχόλιο αυτό με μια χαρακτηριστική κίνηση του χεριού του, που προκάλεσε την οργή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X