Πολιτική

Μετά το ραντεβού με τον Καμμένο, τι δήλωσαν Φαήλος-Παπακώστα

Μετά το ραντεβού με τον Καμμένο, τι δήλωσαν Φαήλος-Παπακώστα
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Μετά το ραντεβού με τον Καμμένο, τι δήλωσαν Φαήλος-Παπακώστα. Η συνάντηση Καμμένου – Κρανιδιώτη προκάλεσε αίσθηση, καθώς η χρονική στιγμή αποτελεί ένα επιπλέον σημαντικό στοιχείο, την ώρα που το «θερμόμετρο» στα ελληνοτουρκικά χτυπά «κόκκινο», ενώ στο Σκοπιανό είναι δεδομένη η πρόθεση των ΑΝΕΛ να διαχωρίσουν τη θέση τους από τους χειρισμούς Κοτζιά στη διαπραγμάτευση για το όνομα.

Τον πρόεδρο της Νέας Δεξιάς, Φαήλο Κρανιδώτη και την ανεξάρτητη βουλευτή της Β’ Αθηνών, επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα δέχθηκε ο Π. Καμμένος στο Πενταγώνο, το Σάββατο.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, τους δέχθηκε κατόπιν αιτήματός τους, προκειμένου να ενημερωθούν για τις εξελίξεις στο Αιγαίο και την ευρύτερη περιοχή, καθώς και για για ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου.

Στο γραφείο του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παρόντες ήταν επίσης ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης με τους αρχηγούς ΓΕΣ αντιστράτηγο Αλκιβιάδη Στεφανή και ΓΕΝ αντιναύαρχο Τσούνη.

Αμέσως μετά, ο κ. Κρανιδιώτης δήλωσε τη σταθερή υποστήριξή του σε οτιδήποτε κατατείνει στην υπεράσπιση της ελευθερίας της πατρίδας και της εδαφικής ακεραιότητας, χαρακτηρίζοντας παράλληλα ιταμή και κατάπτυστη συμπεριφορά που στρέφεται εναντίον των εθνικών συμφερόντων, το να υιοθετείται η ρητορική των Τούρκων έναντι αξιωματούχων της ελληνικής Πολιτείας όταν απαντούν στην επιθετικότητα των Τούρκων ισλαμοφασιστών.

«Έχουμε ζητήματα, στα οποία μπορούμε να διαφωνούμε, ωστόσο στα θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση της τουρκικής επιθετικότητας θα πρέπει να υπάρχει ομοφωνία και να υπερασπιζόμαστε τους δικούς μας ταγούς απέναντι στις υβριστικές επιθέσεις των Τούρκων» ανέφερε.

Ο πρόεδρος της Νέας Δεξιάς, ο οποίος συνοδευόταν από κλιμάκιο στελεχών του κόμματος, χαρακτήρισε λεπτομερή την ενημέρωσή του.

Την ανάγκη να προωθήσει η ΕΕ ενιαία εξωτερική και αμυντική πολιτική πηγαίνοντας προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση, να μην περιορίζεται σε επίπεδο λεκτικών αναφορών υπέρ της Ελλάδας και το ΝΑΤΟ να μην τηρεί ίσες αποστάσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία, τόνισε η κ. Παπακώστα, σημειώνοντας ότι τα ελληνοτουρκικά ζητήματα δεν είναι μόνο διμερή, είναι και θέματα της ΕΕ και της Συμμαχίας.

«Είναι εσφαλμένη η αντίληψη ότι πρόκειται για διμερή ζητήματα» επισήμανε.

Ενώ η κ. Παπακώστα χαρακτήρισε εξαιρετικά ατυχή στην παρούσα συγκυρία τη δήλωση του γγ του ΝΑΤΟ για τις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, με την οποία η στάση αδράνειας μεταβλήθηκε σε στάση ίσων αποστάσεων. Διερωτήθηκε, δε, τι νόημα έχει να υπάρχει το ΝΑΤΟ όταν σε αυτές τις περιπτώσεις δεν αναδεικνύει τις πράξεις και τις παραλείψεις της γείτονος και τις βάζει στην ίδια ζυγαριά με τη χώρα μας, η οποία αμύνεται χωρίς διεκδικήσεις, χωρίς βλέψεις.

Χαρακτήρισε παράνομη την κράτηση των δύο στρατιωτικών, δεδομένου ότι δεν υπάρχει κατηγορητήριο και, όπως είπε, αυτό οφείλουμε ως κράτος δικαίου να το αναδείξουμε και εντός και στην Ευρώπη και προς την Τουρκία.

Τέλος, η επικεφαλής της Νέας Ελληνικής Ορμής υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης των πολιτικών δυνάμεων στα εθνικά θέματα και ζήτησε να μην εμπλέκουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις στην κομματική διελκυστίνδα.

Η Κ. Παπακώστα κοντά στον Ευ. Αντώναρο

Να επισημάνουμε ότι η κυρία Παπακώστα μόλις πριν λίγες ημέρες επιβεβαίωνε ότι κινείται στο ίδιο μήκος κύματος με τον Ευάγγελο Αντώναρο – δηλαδή κόντρα σε βασικές επιλογές της ηγεσίας της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η ίδια κάνει λόγο για απομάκρυνση της ΝΔ από τον χώρο της «κοινωνικής κεντροδεξιάς», ενώ ο άλλοτε κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος έχει δηλώσει ότι δεν προτίθεται να εγκαταλείψει τον συγκεκριμένο πολιτικό χώρο – θεωρώντας ότι το έχει ήδη πράξει ο κύριος Μητσοτάκης μέσω επιλογών του.

Γιατί ο Φαήλος Κρανιδιώτης… θαυμάζει τον Τσίπρα

Προσωπική επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη από Φαήλο Κρανιδιώτη

Παπακώστα: Να παραιτηθούν όσοι αναφέρονται στη δικογραφία Novartis

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X