Πολιτική

Μεταδίδεται ο κορονοϊός από τα κουνούπια; – Τι ανέφερε ο Τσιόδρας

Μεταδίδεται ο κορονοϊός από τα κουνούπια; – Τι ανέφερε ο Τσιόδρας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Για τον κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού από τα κουνούπια μίλησε ο έγκριτος λοιμωξιολόγος, Σωτήρης Τσιόδρας, στο πλαίσιο της ημερήσιας ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα. Παρόλα αυτά, κάλεσε τους πολίτες να χρησιμοποιούν προστατευτική σίτα, προκειμένου να παραμείνουν προφυλαγμένοι από τον ιό του Δυτικού Νείλου. «Η ύπαρξη του κορονοϊού δεν αποκλείει την παράλληλη ύπαρξη και άλλων ιών» υποστήριξε, χαρακτηριστικά.

Κανένας κίνδυνος από την υφασμάτινη μάσκα

Ερωτηθείς δε, για την προστατευτική μάσκα, επανέλαβε ότι η υφασμάτινη δεν συνοδεύεται από αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης, εφόσον χρησιμοποιείται σωστά. «Δηλαδή να μην την πιάνεις από μπροστά, να έχεις καθαρά χέρια και να πλένεται τακτικά». Επανέλαβε τέλος, ότι η χρήση ιατρικών μασκών προτείνεται μόνο για το υγειονομικό προσωπικό, τους ασθενείς και τους συνοδούς ασθενών.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας απάντησε και στην κριτική που ασκείται στην Επιτροπή από μερίδα επιστημόνων για τον τρόπο καταγραφής των θυμάτων του κορονοϊού. «Η ταξινόμηση των θανάτων γίνεται με συγκεκριμένα κριτήρια. Οιοσδήποτε θάνατος με συγκεκριμένα κριτήρια δεν μπορεί να αποδοθεί πουθενά άλλου. Ο θάνατος είναι πολυπαραγοντικό φαινόμενο». «Στη χώρα μας δεν υπήρξε υποεκτίμηση των θανάτων. Οι Ευρωπαϊκές χώρες και η Ελλάδα δεν υπεισέρχονται στο εάν συνέβαλε πολύ ή λίγο ο κορονοϊός σε κάποιον θάνατο. Ακολουθούμε την επιστημονική τακτική. Δεν εξυπηρετούμε σκοπιμότητες. Η συντριπτική εικόνα των θυμάτων είχαν συμπτώματα πνευμονίας», είπε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X