Επιλογές

Μητσοτάκης: Καλή χρονιά με… ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για τους υπουργούς του!

Μητσοτάκης: Καλή χρονιά με… ηλεκτρονικό «φακέλωμα» για τους υπουργούς του!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Θα τα ελέγχει όλα και… όλους, με το πάτημα ενός κουμπιού ο Κυριάκος Μητσοτάκης! Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον Ιανουάριο και μετά ουσιαστικά ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για οποιαδήποτε διορθωτική αλλαγή θέλει να κάνει ο πρωθυπουργός στο κυβερνητικό σχήμα του.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του Μεγάρου Μαξίμου, μέσα στον Δεκέμβριο το ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου «Μαζί» θα είναι σε πλήρη λειτουργία.

Ο Μητσοτάκης είχε δώσει… προθεσμία

Άλλωστε, τότε συμπληρώνεται και το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης και ο πρωθυπουργός θα έχει στα χέρια του τα πρώτα αποτελέσματα της πορείας των υπουργών του.

Βέβαια, ο Κυρ. Μητσοτάκης έχει ήδη σαφή εικόνα για τους υπουργούς του, αλλά το ηλεκτρονικό μάτι του Μαξίμου, μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχει πλήρη χαρτογράφηση της πορείας για κάθε τομέα. Εν ολίγοις, το πρώτο ολοκληρωμένο ηλεκτρονικό βαθμολόγιο των υπουργών θα είναι στα χέρια του πρωθυπουργού έως τα Χριστούγεννα.

Κόντρες και χάσμα στη ΝΔ για το προσφυγικό

Δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο πως στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο, πριν από δέκα ημέρες περίπου, ο Ακης Σκέρτσος έδειξε ζωντανά στους υπουργούς όχι μόνο πώς λειτουργεί το «Μαζί», αλλά και πώς μπορούν να φορτώνουν στο σύστημα στοιχεία που έχουν να κάνουν με το πεδίο δράσης τους.

Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, σύμφωνα με την Real, έδειξε ένα «δέντρο» δεδομένων με προτεραιότητες, από τη βάση έως την κορυφή, όπως χαρακτηριστικά μεταφέρει υπουργός της κυβέρνησης. Για πολλούς, μάλιστα, με αυτό τον τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αφού η ώρα της κρίσης πλησιάζει.

Ο Μητσοτάκης και οι… σύνδεσμοι

Πλέον απομένει να τοποθετηθούν και οι τελευταίοι σύνδεσμοι, τα στελέχη δηλαδή της προεδρίας της κυβέρνησης, σε όλα τα υπουργεία που θα ανεβάζουν τα δεδομένα στο «Μαζί». Δεδομένα που έχουν να κάνουν με τα νομοσχέδια, τα χρονοδιαγράμματα αλλά και τις δράσεις που έχουν προγραμματίσει οι ίδιοι οι υπουργοί για το επόμενο διάστημα.

Ήδη έχουν φορτωθεί από τα τέλη Αυγούστου οι πρώτες δράσεις που ολοκληρώθηκαν, οι άμεσες προτεραιότητες των υπουργών, τα νομοσχέδια αλλά και οι στοχεύσεις τους έως τα Χριστούγεννα, όταν δηλαδή συμπληρώνεται το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης.

Γαλάζιο μπάχαλο με δηλώσεις βουλευτών

Οι σύνδεσμοι, που θα είναι δύο σε κάθε υπουργείο, θα έχουν τον ρόλο των υπευθύνων διαχείρισης του προγράµµατος, με σκοπό την εξασφάλιση της ροής πληροφόρησης µεταξύ υπουργείων και μηχανισµού υποστήριξης. Με τον ορισμό των συνδέσμων, η φόρτωση των δεδομένων πλέον θα είναι πιο συστηματική, ενώ θα υπάρχει και δεκαπενθήμερο ενημερωτικό σημείωμα προόδου.

Ωστόσο, σε κάθε υπουργείο θα οριστεί και ένας «επόπτης» που θα είναι ή ο διευθυντής του κάθε υπουργού ή ένα στέλεχος του γραφείου του που θα συνεργάζεται με τους συνδέσμους. Με αυτό τον τρόπο θα αποφευχθούν και ενδεχόμενες τριβές μεταξύ υπουργών και των προσώπων που ορίζονται από την κυβέρνηση για να τρέξουν το «Μαζί»…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X