Πολιτική

Νέα Δημοκρατία: Ο Πύρρος Δήμας θα είναι στο ευρώψηφοδέλτιο της

Νέα Δημοκρατία: Ο Πύρρος Δήμας θα είναι στο ευρώψηφοδέλτιο της
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Νέα Δημοκρατία: Και όπως έλεγε ο Μιτεράν, «πολιτική είναι η διαχείριση των συμβόλων».

Ο Πύρρος Δήμας θα είναι στο ευρώψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας καθότι φαίνεται πως το έχει συμφωνήσει με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ενώ η ενδιαφέρουσα διάσταση της ιστορίας είναι πως η Συρεγγέλα θα έχει λόγο στην συγκρότηση του ευρωψηφοδελτίου.

Ο Βορειοηπειρώτης Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας, ως γνωστόν έχει διατελέσει βουλευτής Επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι φήμες για συνεργασία με τη Ν.Δ. είχαν… φουντώσει μετά από την κοινή του εμφάνιση με τον Κ. Μητσοτάκη στα χωριά της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία τον περασμένο Δεκέμβριο. Όπως ο ίδιος ο Πύρρος Δήμας είχε πει τότε, εμφανώς συγκινημένος για την ιστορική αυτή επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού: «Είναι ιστορική μέρα για τη Χειμάρρα και για όλους εμάς τους Χειμαρριώτες. Ευχαριστούμε Πρωθυπουργέ για την επίσκεψη. Δεν θα το έχανα με τίποτα, θα ερχόμουν από την άλλη άκρη του κόσμου. Σας ευχαριστώ πολύ».

Αν και οι φήμες ήθελαν τον Πύρρο Δήμα στο Επικρατείας της Ν.Δ., κάτι τέτοιο δεν συνέβη. Ο Μητσοτάκης με την συμμετοχή του Πύρρου Δήμα στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ., πέραν του συναισθηματικού παράγοντα, συμβολίζει και την πάγια τακτική περί ανοίγματος στο κέντρο και την κεντροαριστερά. Την ίδια στιγμή όμως συμβολίζει και το άνοιγμα προς τον Βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X