Επιλογές

«Νικητής ο Μητσοτάκης στις εκλογές της Κυριακής» λέει το CNBC

«Νικητής ο Μητσοτάκης στις εκλογές της Κυριακής» λέει το CNBC
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Τέλος στο λαϊκισμό του Αλέξη Τσίπρα αναμένεται να δώσουν οι εκλογές που διεξάγονται αυτή την Κυριακή στην Ελλάδα, αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNBC. Όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα είναι ο νικητής και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, εν δυνάμει με απόλυτη αυτοδυναμία στη βουλή.

Ο Μητσοτάκης και οι δημοσκοπήσεις

«Εάν οι δημοσκοπήσεις πέσουν μέσα, οι γενικές εκλογές του 2019 αναμένεται να κλείσουν τη λαϊκιστική ρητορική του τωρινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα» γράφει χαρακτηριστικά.

Όπως γράφει το άρθρο, το 2015, ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισαν τις εκλογές με την υπόσχεση να συγκρουστούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση και να δώσουν τέλος στη λιτότητα.

“Έχω έτοιμη την κυβέρνηση”! Η τελευταία συνέντευξη Μητσοτάκη πριν τις εκλογές! (vid)

Ωστόσο η πρώτη ομάδα στελεχών του Τσίπρα δεν τα πήγε καλά με τον συγκρουσιακό τόνο στις Βρυξέλλες. Στις εκλογές που προκηρύχθηκαν για δεύτερη φορά το 2015, ο Τσίπρας τις κέρδισε και με μια νέα ομάδα στελεχών, κατόρθωσε να έχει μια σταθερή σχέση συνεργασίας.

Σύμφωνα με την ίδια, οι εκλογές του 2019 «ίσως να μην είναι το τέλος του ελληνικού λαϊκισμού αλλά δημιουργούν αμφιβολίες στον λαό για την ικανότητα των Ελλήνων λαϊκιστών να φέρουν αποτελέσματα στις υποσχέσεις τους, κατά τη διάρκεια ταραχωδών περιόδων».

Ο Μητσοτάκης… τετραετίας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ηγηθεί της Ελλάδας για τα επόμενα τέσσερα χρόνια, αναφέρει το CNBC, προσθέτοντας ότι η νίκη του θα μπορούσε να είναι ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τους επενδυτές.

«Ο Μητσοτάκης σημείωσε ότι μόλις αναλάβει την εξουσία, θα εστιάσει τις προσπάθειές του στη μείωση του φόρου των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον για να προσελκυστούν διεθνείς επενδύσεις και επιταχύνοντας την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος, σε αντίθεση με την εστίαση του ΣΥΡΙΖΑ στις δαπάνες κοινωνικής πρόνοιας», αναφέρουν αναλυτές της Eurasia σε note την Τετάρτη.

«Αν και η Νέα Δημοκρατία δεν έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, η νέα εστίαση στις μεταρρυθμίσεις που θα ενισχύσουν την ανάπτυξη, θα είναι θετική για τις αγορές και τους πιστωτές», συνέχισε η Eurasia.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X