Πολιτική

Ο Φλωρίδης θέλει να καταργήσει το ακαταδίωχτο των τραπεζιτών-Κρίση στην κυβέρνηση

Ο Φλωρίδης θέλει να καταργήσει το ακαταδίωχτο των τραπεζιτών-Κρίση στην κυβέρνηση
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη κρίση της νέας κυβέρνησης Μητσοτάκη πυροδότησε η εκτός γραμμής τοποθέτηση Φλωρίδη στη Βουλή σε σχέση με την άρση της ασυλίας των τραπεζιτών.

Ο νέος υπουργός Δικαιοσύνης προκάλεσε αναβρασμό στο Μαξίμου, καθώς μιλώντας στη Βουλή, δεσμεύτηκε να καταργήσει την κατ΄ έγκληση δίωξη των τραπεζικών στελεχών για το αδίκημα της απιστίας. Η διάταξη όμως αυτή που προβλέπει το ακαταδίωχτο των τραπεζιτών, ψηφίστηκε επί ΝΔ το 2019.

Ενώ οι πληροφορίες επέμεναν για διαρροή Μαξίμου που θα άδειαζε τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης, τελικά -σύμφωνα με τις πληροφορίες- ο κ. Φλωρίδης φέρεται να αρνήθηκε να ανασκευάσει στην Ολομέλεια της Βουλής, με το Μαξίμου να διαχέει μέσω εσωτερικής πληροφόρησης τον τρόπο που θα απαντούν σε σχετικές ερωτήσεις στα κανάλια.

Ειδικότερα, κατά τις πληροφορίες, όσοι αναγκαστούν να απαντήσουν σε σχετική ερώτηση, θα μιλήσουν για προσωπική και διαχρονική άποψη του κ. Φλωρίδη, η οποία δεν έχει συζητηθεί σε υπουργικό συμβούλιο.

Σφυροκόπημα Φάμελλου σε Φλωρίδη

Η απάντηση του νέου υπουργού Δικαιοσύνης ήρθε μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτη Φάμελλου, ο οποίος ζήτησε από την κυβέρνηση να απαντήσει αν η κυβέρνηση προτίθεται να καταργήσει την ασυλία των τραπεζιτών για την παράνομη αδειοδότητηση κομμάτων και μέσων ενημέρωσης αλλά και την καθυστέρηση παραπομπής σε ακροατήριο του φακέλου της εξεταστικής επιτροπής που έχει πάει στον Άρειο Πάγο το 2017.

«Ρωτώ αν έχετε ενημέρωση, ρωτώ αν θα τροποποιήσετε το θέμα περί ασυλίας των τραπεζικών στελεχών και ρωτώ αν έχετε απάντηση για αυτό το φαινόμενο διασπάθισης δημόσιου χρήματος αλλά και αμφισβήτηση των δημοκρατικών κανόνων.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X