Πολιτική

Ο Κασιδιάρης στη Βουλή από την πίσω πόρτα και το 1 εκατ. κρατική χρηματοδότηση των “Σπαρτιατών”

Ο Κασιδιάρης στη Βουλή από την πίσω πόρτα και το 1 εκατ. κρατική χρηματοδότηση των “Σπαρτιατών”
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στις πρώτες του δηλώσεις, μετά την επικύρωση της εισόδου των «Σπαρτιατών» στη Βουλή, ο Βασίλης Στίγκας είχε σπεύσει να χαρακτηρίσει τον Ηλία Κασιδιάρη ως την «κηροζίνη» που ώθησε το κόμμα στην εκλογική επιτυχία. Το επικίνδυνο υλικό , όμως, αναφλέγει και εντός των «Σπαρτιατών» προκαλώντας ισχυρές εκρήξεις- κλυδωνισμούς, που ο Βασίλης Στίγκας δεν μπορεί να ελέγξει και να περιορίσει.

Οι βουλευτές των «Σπαρτιατών» έχουν κηρύξει αντάρτικο απέναντι στον Βασίλη Στίγκα, ο οποίος απαντά με διαγραφές. Ο κίνδυνος να μείνει μόνος του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των «Σπαρτιατών» και να είναι αρχηγός χωρίς κόμμα είναι υπαρκτός. Μεγαλύτερος όμως είναι ο κίνδυνος, μέσω αυτή της καθοδηγούμενης καθόσον φαίνεται «εξέγερσης» των βουλευτών, να εισέλθει στη Βουλή, έστω και από την πίσω πόρτα ο Ηλίας Κασιδιάρης. Μαζί να επιστρέψει και η ιδεολογική πλατφόρμα της Χρυσής Αυγής, η οποία θα εκφράζεται μέσω των ανταρτών βουλευτών, οι οποίοι μπορούν να συστήσουν μια νέα κοινοβουλευτική ομάδα, εφόσον είναι τουλάχιστον πέντε.

Υπό αυτό το πρίσμα ο Ηλίας Κασιδιάρης θα λειτουργεί ως ο σκιώδης καθοδηγητής και πολιτικός αρχηγός της εν λόγω κοινοβουλευτικής ομάδας, κάνοντας πολιτική μέσα από τις φυλακές του Δομοκού… Αυτό, άλλωστε ήταν και το σχέδιο εξ’ αρχής του καταδικασμένου στελέχους της Χρυσής Αυγής, το οποίο και λειτουργούσε μέχρις ότου ο Στίγκας επιχείρησε να πάρει αποστάσεις από τον Κασιδιάρη και να διατρανώσει ότι το κόμμα του ανήκει. Γρήγορα… διαψεύστηκε, καθώς ο πυρήνας» των βουλευτών του κόμματός του, «ανήκουν» στον Κασιδιάρη και ταυτίζονται με το ιδεολογικό και πολιτικό πλαίσιο που αυτός προτάσσει.

Η κόντρα ανάμεσα στον Στίγκα και στην πλευρά Κασιδιάρη για το ποιος έχει το πάνω χέρι στο κόμμα, δεν είναι μόνο πολιτική-ιδεολογική, αλλά έχει οικονομικές πτυχές. Ο πρόεδρος των «Σπαρτιατών» καταγγέλλει ότι η αιτία για κόντρα με τους βουλευτές του είναι και η κρατική επιχορήγηση που θα λάβει το κόμμα. «Θέλουν να βάλουν χέρι στην κρατική επιχορήγηση που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ το έτος», δήλωσε ο Βασίλης Στίγκας.

Κατήγγειλε εκβιασμούς και μεθοδεύσεις ο Στίγκας

Μιλώντας χθες στη Βουλή, ο πρόεδρος των Σπαρτιατών κατήγγειλε εκβιασμούς και μεθοδεύσεις παρασκηνίου από βουλευτές του, με στόχο, όπως είπε, την πολιτική χειραγώγηση του ιδίου, αλλά και την κρατική χρηματοδότηση του κόμματός του.

«Μέσα στο Κοινοβούλιο η κατάσταση έγινε αφόρητη. Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία δεν έχω μιλήσει ακόμα. Ποτέ στη ζωή μου δεν ήμουν χειραγωγούμενος και καθοδηγούμενος από κανέναν. Πάντα λέγανε ότι ήμουν ο μπροστινός, ο αχυράνθρωπος. Αυτά που έλεγα ότι δεν είμαι και δεν υπήρχε καμία συνεννόηση με τον κ. Κασιδιάρη και πριν και μετά τις εκλογές, τα εννοούσα. Δεν έλεγα ψέματα. Επομένως άλλοι είναι που κάνουν αυτές τις δουλειές και κάνουν και χειρότερες δουλειές. Εγώ δεν είμαι αυτής της κατηγορίας. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος οικογενειάρχης, με αρχές και αξίες στη ζωή μου και επομένως τώρα, στα 59 μου χρόνια, δεν πρόκειται κάνω άλλα πράγματα…

Όσα είπα για μαφία, κόζα νόστρα και Κορλεόνε, το εννοώ.

Κάποια πράγματα άπτονται εισαγγελικής έρευνας. Όπως όταν εκβιάζεις έναν βουλευτή και του τα παίρνεις, κάτι είναι αυτό».

Τι απάντησαν οι τρεις διαγραμμένοι βουλευτές των Σπαρτιατών

Τα τρία μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, τα οποία διέγραψε με απόφαση του ο πρόεδρος κ. Στίγκας, προχώρησαν σε δηλώσεις κατά του προέδρου συντηρώντας την ένταση που έχει λάβει χαρακτήρα “τσουνάμι” και απειλεί ευθέως την ενότητα των “Σπαρτιατών”, αν δεν την έχει υποσκάψει πλέον ανεπίστρεπτα.

Γιάννης Κόντης: Η ελληνική κοινωνία με γνωρίζει περισσότερα από 20 χρόνια. Δεν υπάρχει τίποτα από όσα λέει ο κ. Στίγκας. Είμαι δημόσιο πρόσωπο και δεν μου αξίζει ο τίτλος μαφιόζικο πρόσωπο. Δεν επιτρέπω σε κανένα να με χαρακτηρίζει έτσι.Σίγουρα δεν θα το αφήσω έτσι, υπενθυμίζω σε κάθε ενδιαφερόμενο πως μπήκα στη Βουλή με τις ψήφους 200 χιλιάδων ψήφων
Είναι ντροπιαστικό για πρόεδρο του κόμματος να λέει τέτοια πράγματα.

Ζητήσαμε να συσταθούν τα όργανα του κόμματος, όπως το καταστατικό προβλέπει. Αυτό μόνο ζητήσαμε, όπως είχαμε κάθεν δικαίωμα. Δεν είχαμε θέσει θέμα προέδρου, δεν είχαμε θέσει θέμα επιχορήγησης. Να σημειώσω πως φτάσαμε να μην ξέρουμε ότι δικαιούμαστε και έχουμε λάβει επιχορήγηση, μπήκαν τα λεφτά και μάλιστα πολλά στο ταμείο και δεν το γνωρίζαμε.

Προσωπικά, ήθελα να κατέβω με τους Έλληνες, η δικαιοσύνη δεν με άφησε και κατέβηκα με τους «Σπαρτιάτες». Παραμένουμε στο κόμμα, είμαστε μέλη του κόμματος.

Ιωάννης Δημητροκάλης

Ο Στίγκας αρνείτο να εφαρμόσει το καταστατικό.Συνέχεια ανέβαλε το ανοιχτό συνέδριο. Μας έλεγε να τα βρούμε εδώ κάτω να τα συμφωνήσουμε μέσα σε ένα γραφείο. Θα βγούμε σε κάθε Περιφέρεια και θα γράψουμε μέλη στους «Σπαρτιάτες», το κόμμα δεν ανήκει σε κανέναν…Ανήκει στις 250.000 ψηφοφόρους και σε κανένα πρόσωπο. Τα υπόλοιπα θα τα πούμε στα δικαστήρια

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X