Παρασκήνιο

Ο Μητσοτάκης «ξέπλυνε» την Μενδώνη με μια… υποψία κριτικής για Λιγνάδη (video)

Ο Μητσοτάκης «ξέπλυνε» την Μενδώνη με μια… υποψία κριτικής για Λιγνάδη (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Πέρα βρέχει! Τι κι αν «βοά» η ελληνική κοινωνία και ο καλλιτεχνικός κόσμος με απαίτηση για παραίτηση της Λίνας Μενδώνη –ακόμα και βουλευτές της ΝΔ το ζητούν– ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλυψε πλήρως την υπουργό του στην ομιλία του στην Βουλή.

Και της καταλόγισε μόνο… ένα λαθάκι. Το ότι χαρακτήρισε «επικίνδυνο άνθρωπο» τον Δημήτρη Λιγνάδη.

Κατά τα άλλα… όλα καλά!

Αναλυτικά πώς έβγαλε… καθαρή την Μενδώνη ο Μητσοτάκης

«Κατανοώ απόλυτα να ζητάτε παραίτηση υπουργού. Ο βάλτος όμως στον οποίο έχετε σύρει την αντιπαράθεση δεν είναι δικαίωμα σας. Είναι αριστερόστροφος τραμπισμός. Πρακτικές που καταδικάστηκαν στην ΗΠΑ» είπε και συνέχισε «Η δική μας δουλειά είναι η συνοχή και η σωστή αξιολόγηση της κυβέρνησης και της κας Μενδώνη. Η πολιτική ευθύνη βαραίνει εμένα. Θεωρώ ότι η κα Μενδώνη είναι πολύ αποτελεσματική υπουργός. Χάρις σε αυτήν προχωρούν σημαντικά έργα όπως το Ελληνικό, το μετρό Θεσσαλονίκης, η Εθνική Πινακοθήκη, η Ακρόπολη έγινε προσιτή σε άτομα με ειδικές ανάγκες. Στη διάρκεια της πανδημίας οι άνθρωποι στον πολιτισμό απέκτησαν μητρώο. Βρήκε λύση και μάλιστα συναινετική, οριστικά λύθηκε το πρόβλημα των πνευματικών δικαιωμάτων. Είναι καλή υπουργός κι ας έχει αναστατώσει αρκετές συντεχνίες. Μεγάλο λάθος που χαρακτήρισε τον κ. Λιγνάδη επικίνδυνο αλλά αυτό δεν ισοσκελίζει το έργο της» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Σηκώνει το γάντι ο Τσίπρας! «Ποιος τον έβαλε τον Λιγνάδη; Είδε φως και μπήκε»; – LIVE η ομιλία του στην Βουλή

«Προκαλούν μια νέα καταιγίδα λαϊκισμού που φέρνει την πραγματική συγκάλυψη και τον λαϊκισμό» είπε συνεχίζοντας ο πρωθυπουργός. «Αντί για νέους θεσμούς κινδυνεύουμε από αυτόκλητους τιμωρούς. Την περιπέτεια αυτή η Ελλάδα την έζησε και την πλήρωσε. Δεν πρέπει να την ξαναζήσει με αφορμή ένα θέμα που τελικά αφορά την κάθε οικογένεια της πατρίδας μας. Το οφείλουμε σε κάθε συμπολίτη μας που μπορεί να βρεθεί σε μια αδύναμη θέση».

Το κίνημα αυτό είναι εφαλτήριο να ενώσουμε την κοινωνία, να την κάνουμε πιο δίκαιη, συνέχισε ο πρωθυπουργός και εξήγησε πως «Το #metoo λειτουργεί σαν τομή στον χρόνο. Ο κόσμος της εργασίας και οι κανόνες που τον διέπουν θα αλλάξουν ουσιαστικά εξαιτίας του. Οι φωνές απαιτούν να ακούσουμε και να αλλάξουμε. Να αναγνωρίσουμε ότι υπήρχε και υπάρχει ανισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών. Είναι επιτέλους θετικό ότι οι ίδιες οι γυναίκες και οι άντρες που έχουν δεχτεί κακοποιητικές συμπεριφορές αισθάνονται ασφαλείς να μιλήσουν. Αυτή η κυβέρνηση διαμόρφωσε το πλαίσιο ώστε τα θύματα να καταγγείλουν αυτές τις πράξεις».

Δείτε όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/1001203067321594

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X