Θέμα

Σήκωσε το γάντι ο Τσίπρας! «Ποιος τον έβαλε τον Λιγνάδη; Είδε φως και μπήκε»; – LIVE εικόνα από την Βουλή

Σήκωσε το γάντι ο Τσίπρας! «Ποιος τον έβαλε τον Λιγνάδη; Είδε φως και μπήκε»; – LIVE εικόνα από την Βουλή
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στα όσα είπε νωρίτερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή, απαντά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρώην πρωθυπουργός πήγε στην Βουλή με συγκεκριμένη ατζέντα, καθώς ο κλοιός για την κυβέρνηση στενεύει μετά τα όσα απίστευτα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες.

«Η καλύτερη άμυνα είναι η επίθεση», είπε ξεκινώντας την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στον πρωθυπουργό. Τον κατηγόρησε ότι έριξε το επίπεδο. Μίλησε για μεγάλο σκάνδαλο και απόπειρα συγκάλυψης των ειδεχθών αυτών πράξεων.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: «Σε καλώ να απαντήσεις αν κατηγορείς την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές» (video)

«Έστω και συγγνώμη περίμενε ο ελληνικός λαός σήμερα, να δώσετε εξηγήσεις», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και συνέχισε: «Αντί αυτού επιλέξατε σήμερα να γλιτώσετε αυτή τη βάσανο. Επιλέξατε σήμερα να μην κάθεται εδώ η κυρία Μενδώνη, αλλά να κάθεται η κυρία Αγαπηδάκη. Το επιλέξατε. Δεν είναι τυχαίο. Κάνετε ένα λάθος όμως. Δεν ήρθατε σήμερα εδώ για να δώσετε εξηγήσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ήρθατε για να εξηγήσετε στον ελληνικό λαό. Και ήρθατε εδώ αδιαφορώντας για τον κόσμο και να στήσετε μια κομματική αντιπαράθεση».

Ο κ. Τσίπρας είπε ένα μεγάλο ευχαριστώ στα θύματα που τόλμησαν. «Βρήκαν το θάρρος όχι μόνο να ανοίξουν την ψυχή τους αλλά και να δείξουν δημόσια τις πληγές τους», είπε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ακόμα ότι η δικαιοσύνη έχει τον πρώτο λόγο αλλά κάλεσε όλους να αναρωτηθούν αν υπάρχουν μόνο ποινικές αλλά και πολιτικές ευθύνες. «Μπροστά στα μάτια όλων μας έγινε μια άκομψη προσπάθεια συγκάλυψης. Το σκάνδαλο Λιγνάδη επιχειρήθηκε να εμφανιστεί ως μια ταλαιπωρία για το τίποτα».

Τσίπρας: «Βαριά σκιά η Μενδώνη»

Είπε ακόμα απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ότι «σε αυτήν εδώ την αίθουσα μια βαριά σκιά πλανιέται αυτή της υπουργού Πολιτισμού κας Μενδώνη. Η σκιά της κας Μενδώνη που επιμένετε να την προστατεύετε παρά την κατακραυγή του κόσμου. Απαλλάξτε τον χώρο του πολιτισμού από την δική της παρουσία για τον τρόπο που επιχείρησε να συγκαλύψει το σκάνδαλο Μενδώνη – Λιγνάδη».

Ο Μητσοτάκης «ξέπλυνε» την Μενδώνη με μια… υποψία κριτικής για Λιγνάδη (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε στον πρωθυπουργό ότι δεν ακούει την βουή από τον χώρο του πολιτισμού και την πάνδημη απαίτηση για την παραίτηση της υπουργού σας. Και αναρωτήθηκε: «γιατί την στηρίζετε με τόσο πάθος; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε; Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός εκβιάζει τον πρωθυπουργό».

Ο κ. Τσίπρας επικέντρωσε την ομιλία του στο πρόσωπο της κας Μενδώνη αλλά και του πρωθυπουργού ρωτώντας τον αν από μόνη της αποφάσισε να μην προσφύγει στην δικαιοσύνη από την πρώτη δημόσια καταγγελία που έγινε στις 6 Φεβρουαρίου.

«Ποιος τον έβαλε τον Λιγνάδη; Είδε φως και μπήκε»;

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε ποιος επέλεξε τον κ. Λιγνάδη. «Περνούσε έξω από το Εθνικό και είδε φως και μπήκε;» είπε σκωπτικά. Και πρόσθεσε ότι «ναι μεν η κα Μενδώνη ζήτησε την παραίτηση Λιγνάδη αλλά δεν προσέφυγε στην δικαιοσύνη και περίμενε όταν και μόνο όταν στις 19 Φεβρουαρίου υπήρχε η πληροφορία και κατατέθηκε μήνυση για μη παραγεγραμμένο αδίκημα».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αντιπερισπασμό ντροπής και αναρωτήθηκε: «Γιατί δεν επιδείξατε και την περίπτωση Λιγνάδη τα ίδια αντανακλαστικά που ορθώς επιδείξατε στην υπόθεση Μπεκατώρου;».

«Ράπισμα» Τσίπρα σε Μητσοτάκη! «Υπέγραψες τον ηθικό διασυρμό του νεκρού πατέρα μου» (video)

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμα προς τον κ. Μητσοτάκη: «Η έγνοια σας δεν ήταν να προστατεύσετε τα θύματα αλλά να προστατεύσετε τον θύτη για να μην πέσει στα σκυλιά; Από σεβασμό στον Λιγνάδη αποκρύψατε την αλήθεια των θυμάτων;»

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι ο πρωθυπουργός είναι πολιτικά εκτεθειμένος όσο καλύπτει την υπουργό του. «Διαχωρίζω την θέση μου από όσα ανεύθυνα γράφονται στα social media. Αισθάνομαι υποχρεωμένος να δηλώσω ότι διαφωνώ κατηγορηματικά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολογίου σας καταλογίζει. Εσείς δεν κάνατε ποτέ κάτι αντίστοιχο όταν στόχος σας ήταν οι πολιτικοί σας αντίπαλοι. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είστε πολιτικά και ηθικά εκτεθειμένος».

Ζήτησε για ακόμα μια φορά την παραίτηση της κας Μενδώνη. «Είστε ο πρωθυπουργός που εν ονόματι των θεσμών έχετε προχωρήσει στα μεγαλύτερα θεσμικά ατοπήματα», είπε ο κ. Τσίπρας.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ήταν μόνιμος αναμεταδότης των τρολ του διαδικτύου όσο ήταν στην αντιπολίτευση.

Δείτε ζωντανή εικόνα από την Βουλή

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X