Παρασκήνιο

Ο Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές!

Ο Τσίπρας είναι πεπεισμένος ότι ο Μητσοτάκης θα πάει σε εκλογές!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Όλα τα κορυφαία στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης βρίσκονται σε περιοδείες σε όλη την Ελλάδα, ενώ ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζει τις επαφές του με τους εκπροσώπους όλων των παραγωγικών τάξεων στις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως έλεγαν τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην πρώτη ψηφιακή διάσκεψη με τους προέδρους των οργανώσεων του κόμματος από όλη την Ελλάδα, -την οποία και διοργάνωσε η Γραμματεία Οργανωτικού της ΝΔ – αναφέρθηκε στο θέμα των πρόωρων εκλογών, περισσότερα ερωτήματα δημιούργησε παρά έδωσε απαντήσεις.

Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών ανέφερε ότι «όλη αυτή η παραφιλολογία μήπως είναι τώρα η ώρα να πάμε σε εκλογές που έχουμε ένα πολύ σημαντικό πλεονέκτημα όπως φαίνεται από τις δημοσκοπήσεις, η απάντηση είναι όχι».

Τι… καταλαβαίνει ο Τσίπρας

«Η «παραφιλολογία», στην οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός», έλεγαν στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα «πυροδοτήθηκε από τις εισηγήσεις και τις δηλώσεις στο εσωτερικό της ΝΔ. Η δημόσια ομολογία από την πλευρά του πρωθυπουργού δείχνει ότι τα σενάρια ήταν και είναι ανοικτά».

Τουρισμός πρώτα, ανασχηματισμός έπειτα! Στο μυαλό του Μητσοτάκη

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν αποφασίσει να αντιδράσουν δυναμικά ώστε να αντιστραφεί το κλίμα των δημοσκοπήσεων, αν και όπως λένε σημασία δεν έχει η παράσταση νίκης αλλά τα ποιοτικά στοιχεία που δείχνουν ότι στην οικονομία και την εργασία η κυβέρνηση δεν τα πάει καλά.

Τσίπρας: Να δείξει γενναιοδωρία η κυβέρνηση

Ο Αλέξης Τσίπρας από την Θεσσαλονίκη όπου είχε συναντήσεις με εκπροσώπους όλων των παραγωγικών τάξεων επέμεινε στο ότι «στην Ελλάδα η ύφεση ήρθε πριν τον κορονοϊό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως πρέπει άμεσα να αξιοποιηθούν τα αποθέματα των δημοσίων ταμείων «για τα οποία δουλέψαμε σκληρά ως κυβέρνηση, αλλά ανήκουν στον ελληνικό λαό» και πως η κυβέρνηση θα πρέπει να δείξει μεγαλύτερη γενναιοδωρία ιδιαίτερα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως είπε, προτείνει την παράταση της στήριξης τουλάχιστον μέχρι τον Σεπτέμβριο και επιδότηση της εργασίας και όχι της αναστολής εργασίας. Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις εστίασης και τουρισμού πρότεινε να υπάρχει 100% κάλυψη του ασφαλιστικού κόστους και 40% του μισθολογικού.

Η Αχτσιόγλου για τα… πολύπαθα εργασιακά

Η τομεάρχης του Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Έφη Αχτσιόγλου σε συνέντευξη της ανέφερε ότι «οι επιχειρήσεις πρέπει να μείνουν όρθιες και να στηριχτεί η εργασία», υπογραμμίζοντας την ανάγκη να «υπάρξει μία κοινωνική συμμαχία ανάμεσα στους εργαζόμενους, τις μικρές και μικρομεσαίες επιχειρήσεις», διότι «αν δεν στηριχτεί το εισόδημα των εργαζομένων δεν θα υπάρχει κατανάλωση. Είναι μία αλυσίδα η οποία πρέπει να στηριχτεί συνολικά».

Αναφερόμενη στο πρόγραμμα “ΣΥΝεργασία” τόνισε ότι «η εμβαλωματική παρέμβαση της κυβέρνησης πριν καν ξεκινήσει το πρόγραμμα -με την οποία το κράτος θα καλύψει μόνο για 1,5 μήνα μόνο το 30% μόνο των εργοδοτικών εισφορών-δείχνει ότι το πρόγραμμα δεν ικανοποιεί και δεν προχωράει», γιατί «δεν απαντά στις ανάγκες καμιάς εκ των δύο πλευρών, ούτε των επιχειρήσεων ούτε των εργαζομένων», για τους εργαζόμενους «οδηγεί σε οριζόντια μείωση μισθών κατά 20%και δεν προστατεύει τις θέσεις εργασίας, καθώς δεν απαγορεύονται οι απολύσεις στην επιχείρηση που κάνει χρήση του μέτρου», ενώ «δεν ελαφρύνει πραγματικά τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X