Παρασκήνιο

Οργισμένος ο Κατρούγκαλος για την Σύνοδο Κορυφής! «Κάνουν χάδια στην Τουρκία»!

Οργισμένος ο Κατρούγκαλος για την Σύνοδο Κορυφής! «Κάνουν χάδια στην Τουρκία»!
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο κ. Κατρούγκαλος είπε πως «δεν φαίνεται σε καμμία περίπτωση να έχουμε πάρει αυτό που ζητούσαμε» από την Σύνοδο Κορυφής, παρόλο που ο ίδιος ο πρωθυπουργός δηλώνει “απολύτως ικανοποιημένος”.

Ο πρώην ΥΠΕΞ αποδίδει την ευθύνη στην προετοιμασία της Ελληνικής Κυβέρνησης και διερωτάται αν είχε αντιληφθεί η κυβέρνηση τις επιπτώσεις του να συμφωνήσει στο ΝΑΤΟ σε μηχανισμό αποκλιμάκωσης την ημέρα που ήθελε να ζητήσει κυρώσεις για την Τουρκία.

«Περάσαμε πολύ κάτω από τον πήχυ που είχαμε θέσει» υπογράμμισε ο κ. Κατρούγκαλος και σημείωσε πως ο κ. Ερντογάν «πέτυχε αυτό που ήθελε μετά από 40 ημέρες πρωτοφανούς αμφισβήτησης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας».

Τσίπρας – κόλαφος για την Σύνοδο Κορυφής! «Ο Μητσοτάκης έφυγε με άδεια χέρια»

Ο πρώην υπ. Εξωτερικών εκτίμησε ότι θα ξαναρχίσει ο διάλογος, όμως ο διάλογος ξεκινά με την σαφή πρόθεση της Τουρκίας να βάλει όλα τα πράγματα στο τραπέζι κάτι που εμείς δεν θα δεχθούμε σε καμμία περίπτωση. Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε πως «ουσιαστικά χάδια δέχεται η Τουρκία από την Ευρώπη και όχι κυρώσεις».

Έντονη η πρώτη του αντίδραση

Νωρίτερα, για έλλειψη διαφάνειας κατηγορεί την κυβέρνηση ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, αναφορικά με την γραμμή επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας σε στρατιωτικό επίπεδο.

Η μεγάλη προδοσία της Μέρκελ! Πώς «άδειασε» την Ελλάδα κι ο Ερντογάν… αλώβητος!

Σε ανάρτηση του στο twitter ανέφερε: «Οι συνομιλίες με την Τουρκία στο ΝΑΤΟ που “δεν ήταν συνομιλίες”, ανακοινώθηκαν από τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ. Καλωσορίστηκαν από τον κ. Πομπέο. Ο εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου μας ενημέρωσε ότι αφορούν “μηχανισμό για τον αέρα, θάλασσα και σύνορα στο Αιγαίο. Και σήμερα ο γ.γ. του ΝΑΤΟ ανακοινώνει ότι συμφωνήθηκε “μηχανισμός αποκλιμάκωσης”.

Ευχαριστούμε τους ανωτέρω για την ενημέρωση. Η έλλειψη διαφάνειας από την κυβέρνηση για ακόμη μία διαδικασία στην οποία σύρρεται εν κρυπτώ και μία συμφωνία που μαθαίνουμε από τρίτους είναι απαράδεκτη».

Δείτε την ανάρτηση που έκανε ο Γιώργος Κατρούγκαλος

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X