Πολιτική

Παπαδημούλης: Οι ακροδεξιοί θέλουν να γυρίσουμε πίσω στα σύνορα και τον πόλεμο

Παπαδημούλης: Οι ακροδεξιοί θέλουν να γυρίσουμε πίσω στα σύνορα και τον πόλεμο
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Παρουσιάζοντας το όραμά του για το μέλλον της Ευρώπης, ο Πρωθυπουργός της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, καλεσμένος αρχηγός κράτους στη τρέχουσα Σύνοδο της Ολομέλειας στο Ευρωκοινοβούλιο, ζήτησε ενότητα, τονίζοντας ότι η ΕΕ αντιμετωπίζει προκλήσεις που απαιτούν κοινές λύσεις.

«Η Ευρώπη πρέπει να παραμείνει ενωμένη για να μπορέσει να πετύχει», ανέφερε. «Το κλειδί για το κοινό μας μέλλον είναι η ικανότητά μας να προχωρήσουμε με μια θετική ατζέντα και ο καλύτερος τρόπος να προβλέψουμε το μέλλον είναι να το δημιουργήσουμε», υπογράμμισε ο Ράτας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης συμφώνησε με τον κ. Ράτας στο ότι χρειαζόμαστε περισσότερη Ευρώπη και καλύτερη Ευρώπη. Τόνισε όμως πως κινδυνεύει αυτό το ιστορικό εγχείρημα από όσους ανιστόρητα και ανόητα παρομοιάζουν την Ευρωπαϊκή Ένωση με τη Σοβιετική Ένωση.

«Είναι οι ακροδεξιοί αντιευρωπαίοι εθνικιστές και λαϊκιστές που θέλουν να γυρίσουμε πίσω στα σύνορα, τον εθνικισμό και τον πόλεμο», είπε προσθέτοντας πως αν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε τον κίνδυνο της ανερχόμενης άκρας δεξιάς που θέλει να μας γυρίσει πίσω σε ένα εφιαλτικό παρελθόν, οφείλουμε να καταπολεμήσουμε και τις ανισότητες, γιατί οι ανισότητες τρέφουν τον λαϊκίστικο ακροδεξιό εθνικισμό.

«Γι’ αυτό χρειαζόμαστε όχι μόνο περισσότερη Ευρώπη, αλλά και καλύτερη Ευρώπη, με ισχυρότερες πολιτικές κοινωνικής συνοχής, με περισσότερη ανάπτυξη για τους πολλούς και όχι για τους λίγους. Ανήκετε σε μια νέα γενιά πολιτικών και πιστεύω ότι αυτή η νέα γενιά οφείλει να αναλάβει ακόμη πιο ισχυρές ηγετικές πρωτοβουλίες για μια καλύτερη, δημοκρατικότερη, κοινωνική Ευρώπη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, με αφορμή την αναφορά κάποιων ευρωβουλευτών στο Στάλιν, ανέφερε πως «την ώρα που μιλάμε για την άνοδο της νεοφασιστικής βίας στη Ευρώπη κάποιοι μιλούν για τον κομμουνισμό και τον σοσιαλισμό και στην πραγματικότητα με αυτό που κάνουν αθωώνουν τον φασισμό. Είναι συνένοχοι όσοι κλείνουν τα μάτια στον φασισμό».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X