Πολιτική

Παππάς από το Μεσολόγγι: Η θυσία είναι το αυτονόητο, όταν αγαθά, όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία διακυβεύονται

Παππάς από το Μεσολόγγι: Η θυσία είναι το αυτονόητο, όταν αγαθά, όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία διακυβεύονται
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς, ο οποίος εκπροσωπεί την κυβέρνηση στις σημερινές εκδηλώσεις στο Μεσολόγγι, για την 192η επέτειο της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς τόνισε μεταξύ άλλων:

«Η θυσία είναι το αυτονόητο, όταν αγαθά, όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία διακυβεύονται»

Ειδικότερα, στις δηλώσεις που έκανε ο Νίκος Παππάς ανέφερε τα εξής:
«Είμαστε στο Μεσολόγγι, στο Μεσολόγγι της αυταπάρνησης και του ηρωισμού, στο Μεσολόγγι που έγινε διεθνές σύμβολο του αγώνα των λαών για ελευθερία, εθνική ανεξαρτησία και δημοκρατία.
Το Μεσολόγγι στέλνει ένα μήνυμα άσβεστο μέσα στους αιώνες, ότι δηλαδή κάποια πράγματα δεν μπαίνουν στο ζύγι. Η θυσία είναι το αυτονόητο, όταν αγαθά, όπως η ελευθερία και η ανεξαρτησία διακυβεύονται.
Είμαστε βέβαιοι, ότι όπως πορευτήκαμε με αυτές τις απαράγραπτες αξίες κατά το παρελθόν, με αυτές θα κάνουμε τα σίγουρα και σταθερά βήματα για να βγούμε από αυτή την κρίση, η οποία ταλαιπώρησε τη χώρα μας για χρόνια».
Ενώ τόνισε ότι «η έξοδος των ελεύθερων πολιορκημένων είναι ένα μήνυμα ανυποχώρητου αγώνα απέναντι σε κάθε καταπίεση, σε κάθε τυραννία, ένα μήνυμα αυτοθυσίας, με στόχο την ελευθερία και τη χειραφέτηση του ανθρώπου».

«Ο λαός μας», συνέχισε ο Νίκος Παππάς, «ξαναγεννήθηκε μέσα από την αντίσταση στην καταπίεση και στην τυραννία, γι΄ αυτό είναι ένα μήνυμα απαράγραπτο, ένα μήνυμα που δεν θα σβήσει μέσα στους αιώνες».

Όσον αφορά στο ζήτημα των δύο στρατιωτικών που κρατούνται στην Αδριανούπολη, ο Νίκος Παππάς δήλωσε ότι «εργαζόμαστε συστηματικά για αυτό και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X