Παρασκήνιο

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον Ακη Σκέρτσο τα κλειδιά για την πανδημία

Γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε στον Ακη Σκέρτσο τα κλειδιά για την πανδημία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ιδιαίτερα από την αντιπολίτευση αλλά και από στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, καθώς  η παρουσία του εκεί έστειλε πολλά και διάφορα μηνύματα προς όλες τις πλευρές.

Κατ αρχήν ότι ο πρωθυπουργός θέλει να βγει από το  κάδρο των ευθυνών και γι αυτό άλλωστε σταμάτησε τα διαγγέλματα. Έστειλε ωστόσο τον στενό του συνεργάτη προκειμένου να δείξει ότι και πάλι είναι παρόν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, παρά το γεγονός ότι σταμάτησε τις εβδομαδιαίες εμφανίσεις.

Ο δεύτερος λόγος που ο Άκης Σκέρτσος εμφανίζεται στα δύσκολα είναι το προφίλ του νεαρού τεχνοκράτη. Σύμφωνα με πληροφορίες το ψυχρό και ανέκφραστο ύφος του περνάει ακόμα στους φιλελεύθερους νεοδημοκράτες οι οποίοι εμφανίζονται ιδιαίτερα απογοητευμένοι από τα έργα και της ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Παράλληλα θεωρούν στο Μέγαρο Μαξίμου ότι το νεαρό της ηλικίας του μπορεί να επηρεάσει έστω και κάποιους της νεότερης γενιάς, καθώς όλα δείχνουν ότι σε αυτή την ηλικιακή ομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα… ψάχνει να βρει την ψήφο του.

Μέσα σε όλα αυτά οι πληροφορίες λένε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός έδωσε όλες τις αρμοδιότητες για την διαχείριση της πανδημίας στον Άκη Σκέρτσο, καθώς θεωρεί ότι είναι ικανότερος του Βασίλη Κικίλια

Το γεγονός πάντως ότι παρέκαμψε προχθές τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια ακόμα  και τον Νίκο Χαρδαλιά, δεν πέρασε απαρατήρητο από τους πολιτικούς του αντιπάλους καθώς πολλοί αναρωτήθηκαν με ποια ιδιότητα ήταν εκεί ο Άκης Σκέρτσος , ο οποίος μάλιστα εμφανίστηκε να ανακοινώνει υγειονομικά μέτρα, δίνοντας παράλληλα ρεσιτάλ «αυτοθαυμασμού, προπαγάνδας και εφευρετικότητας στην κατασκευή ενόχων για την πανδημία.»

Το γεγονός ακόμα ότι επιτέθηκε με το καλημέρα εναντίον  του ΣΥΡΙΖΑ  -λένε τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης- δείχνει ότι η κυβέρνηση ψάχνει να κατασκευάσει ενόχους, γιατί προφανώς βρίσκεται σε πανικό και καταφεύγει σε διχαστικές πρακτικές, όπως η συγκεκριμένη με τον εμβόλιμο και αναρμόδιο κ. Σκέρτσο ο οποίος  παρέκαμψε  τους θεσμικά και επιστημονικά αρμόδιους παράγοντες  για να πουλήσει στους πολίτες τα δήθεν δωρεάν τεστ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X