Παρασκήνιο

Η παρανομία του Κώστα Μπακογιάννη με τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων

Η παρανομία του Κώστα Μπακογιάννη με τους μισθούς των δημοτικών υπαλλήλων
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

“Το κράτος είμαι εγώ”  φαίνεται πως ο Κώστας Μπακογιάννης  το έχει παραφράσει σε “ο δήμος είναι εγώ”. Και δεν αναφερόμαστε μόνο στα εργα βιτρίνας, χωρίς διαγωνισμούς και με απευθείας αναθέσεις, αλλά στο τελευταίο κατόρθωμα του Δημάρχου που αποκαλύπτει η εφημερίδα “δημοκρατία”.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ  ο Κώστς Μπακογιάννης έβαλε χέρι στη μισθοδοσία των δημοτικών υπαλλήλων παίρνοντας 1.500.000 ευρώ, πράγμα που ρητά απαγορεύεται από το νόμο (ν.3205/2003). Το πολύ μεγάλο πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει πλέον ο Δήμος Αθηναίων τον οδήγησε σε παράβαση του νόμου για να διαθέσει χρήματα για οικόπεδα τα οποία έχουν απαλλοτριωθεί στο όνομα της δημιουργίας κοινόχρηστων χώρων και χώρων πρασίνου για τους δημότες και χάσκουν αναξιοποίητα.

Συγκεκριμένα, ιδιώτης που του έχει απαλλοτριωθεί το οικόπεδο, επί των οδών Πατησίων και Ιακωβατών, από τον Δήμο Αθηναίων εδώ και πάρα πολλά χρόνια προσέφυγε στο δικαστήριο ζητώντας να του επιστραφεί το οικόπεδο πίσω ή να του δοθούν τα χρήματα που έχουν προϋπολογιστεί, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει πάρει δεκάρα τσακιστή. Το δικαστήριο τον δικαίωσε κι έτσι ο δήμος βρέθηκε μπροστά στο δίλημμα να πληρώσει ή να χάσει το οικόπεδο. Επέλεξε να μη χάσει το οικόπεδο κι επειδή δεν υπήρχαν χρήματα στον αντίστοιχο κωδικό, προκειμένου να συμμορφωθεί στην απόφαση του δικαστηρίου κατέφυγε στη λύση της δέσμευσης των χρημάτων για την πληρωμή των υπαλλήλων του, πράξη που ρητά απαγορεύεται εκ του νόμου, όπως προαναφέρθηκε.

Σε ανάλογη αγωγή στα δικαστήρια προχώρησε και η Εκκλησία της Ελλάδος κατά του Δήμου Αθηναίων αναφορικά με οικόπεδο οκτώ στρεμμάτων επί της λεωφόρου Αλεξάνδρας (δίπλα από το γήπεδο του Παναθηναϊκού) με το ίδιο αίτημα. Η υπόθεση αφορά το ακίνητο επί των οδών Παν. Κυριακού και Τσόχα, και η Εκκλησία ζητά αποζημίωση ύψους 12.050.871 ευρώ (7.050.871,47 ευρώ περιουσιακή ζημία και 5.000.000 ευρώ ηθική βλάβη).

Αυτή η «βραδυφλεγής» βόμβα αφορά συνολικά 49 οικόπεδα τα οποία ο Δήμος Αθηναίων έχει απαλλοτριώσει – δεσμεύσει τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια με σκοπό να τα αναμορφώσει και να τα αποδώσει στους κατοίκους της πόλης. Ωστόσο, όλο αυτό το διάστημα αυτή η δημοτική Αρχή, όπως και προηγούμενες, δεν έχει κάνει απολύτως τίποτα. Ούτε έχουν διαμορφώσει τους χώρους ούτε έχουν πληρώσει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων.
Τη ζοφερή αυτή οικονομική κατάσταση επέτεινε η αλόγιστη σπατάλη χρημάτων για έργα αχρείαστα ή για έργα βιτρίνας. Ετσι, ένα τρελό πάρτι με δημοτικό χρήμα, κυρίως μέσα από απευθείας αναθέσεις, στήθηκε στον Δήμο Αθηναίων, υπό την ηγεσία του Κώστα Μπακογιάννη προς όφελος διάφορων συμφερόντων, φίλων και ημετέρων και σε βάρος των πολιτών της πόλης.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X