Ελλάδα

Καμπανάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ

Καμπανάκι για τον ΣΥΡΙΖΑ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Το γεγονός ότι στον ΣΥΡΙΖΑ υποτιμούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη μάλλον δεν θα τους βγει σε καλό.  Στα δύο μεγάλα θέματα τα οποία προέκυψαν το τελευταίο διάστημα –στην ψήφο των ομογενών και στο θέμα του προέδρου της Δημοκρατίας- ο  ΣΥΡΙΖΑ την πάτησε και μάλιστα περίτρανα.

Για την ψήφο των ομογενών  τα στελέχη  της αξιωματικής αντιπολίτευσης έλεγαν ότι η αλλαγή του νόμου δεν θα περάσει,  καθώς το ΚΚΕ είχε σοβαρές ενστάσεις. Τελικά ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε δεκτές όλες τις ενστάσεις, όλων σχεδόν των κομμάτων και ο νόμος πέρασε με μεγάλη πλειοψηφία.

Σε ότι αφορά την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας αρκετά στελέχη λένε ότι ο Αλέξη Τσίπρας θα έπρεπε να έχει φύγει  από την υποψηφιότητα του Προκόπη Παυλόπουλου προτείνοντας ένα στέλεχος της κεντροαριστεράς προλαβαίνοντας έτσι  τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην Κουμουνδούρου ωστόσο θεωρούσαν ότι ο πρωθυπουργός θα κατέθετε  μια πολωτική υποψηφιότητα -Ευάγγελο Βενιζέλο, Μαρία Δαμανάκη, Άννα Διαμαντοπούλου- και άρα δεν θα είχαν πρόβλημα να επιμείνουν στον Προκόπη Παυλόπουλο.

Όταν  μάλιστα οι δημοσιογράφοι τους ρωτούσαν  τι θα κάνουν εάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει  από τον χώρο τους  μια υποψηφιότητα απαντούσαν ότι παρακαλάμε να μην το κάνει.

Τελικά όπως φαίνεται έμειναν με τα παρακάλια . Αφού τουλάχιστον τις εντυπώσεις τις κέρδισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης…παρότι η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας με όρους πολιτικούς και εθνικούς, δεν διαθέτει το απαραίτητο εκτόπισμα που απαιτείται στους δύσκολους καιρούς για τα εθνικά θέματα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X