Παρασκήνιο

Μαξίμου μετά το ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου: Απαράδεκτη επίθεση στους 330 ευρωβουλευτές

Μαξίμου μετά το ράπισμα του Ευρωκοινοβουλίου: Απαράδεκτη επίθεση στους 330 ευρωβουλευτές
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ένα non paper περίπου 1.300 λέξεων αντιδρά η κυβέρνηση στο ηχηρό ράπισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που έβγαλε στη σέντρα τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κατάσταση του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Πρόκειται για μία κίνηση που αποδεικνύει τον πανικό και τον εκνευρισμό του Μαξίμου, καθώς φτάνει στο σημείο να εξαπολύσει υβριστική επίθεση στους 330 ευρωβουλευτές που είπαν «ναι» στο ψήφισμα.

Από την κυβέρνηση ούτε λίγο ούτε πολύ χαρακτηρίζουν εκατοντάδες ευρωβουλευτές ως «πιόνια», καθώς υποστηρίζουν ότι πρόκειται για «εμμονική και πολιτικά υποκινούμενη ομάδα ευρωβουλευτών που συκοφαντεί συστηματικά και με κάθε ευκαιρία την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».

Το Μαξίμου κάνει λόγο για «πολιτικούς κύκλους» που εξαπολύουν «ψεύδη» και «αυθαίρετους ισχυρισμούς», ενώ αναφέρεται ονομαστικά στους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Κώστα Αρβανίτη και Έλενα Κουντουρά, καθώς και στον Νίκο Παπανδρέου, Πέτρο Κόκκαλη, Γιώργο Κύρτσο και Αλέξη Γεωργούλη. Η κυβέρνηση βάζει για άλλη μία φορά στο στόχαστρο τη Σόφι ιντ Βέλντ, λέγοντας ότι «ασχολείται νυχθημερόν με την Ελλάδα» με «μια σειρά από ακρότητες και αβάσιμες θέσεις», επιχειρώντας παράλληλα να παρουσιάσει μία ειδυλλιακή Ελλάδα όπου «ανθεί» το κράτος δικαίου.

Στην κυβέρνηση ενοχλήθηκαν σφόδρα από το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, καθώς τέθηκε μέχρι και θέμα εκταμίευσης κονδυλίων για τη χώρα μας.

 

Συγκεκριμένα, έγινε κάλεσμα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να αξιολογήσει την εκταμίευση των κονδυλίων της ΕΕ προς την Ελλάδα, με τη χώρα μας να κινδυνεύει να καταλήξει σαν την Ουγγαρία του Βίκτορ Όρμπαν, όπου δισεκατομμύρια ευρώ παρακρατήθηκαν από το 2021, για την κατάσταση του κράτους δικαίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα πρέπει να αξιοποιήσει όλα τα διαθέσιμα εργαλεία για την αντιμετώπιση των παραβιάσεων των αξιών της ΕΕ στην Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένης αφενός της αξιολόγησης της χρήσης των κονδυλίων της ΕΕ στο πλαίσιο του κανονισμού περί κοινών διατάξεων σύμφωνα με τον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, αφετέρου σε σχέση με τη μη εφαρμογή των αποφάσεων των ευρωπαϊκών δικαστηρίων σύμφωνα με τον κανονισμό για την αιρεσιμότητα του κράτους δικαίου».

 

Υπενθυμίζεται ότι οι ευρωβουλευτές ζήτησαν απαντήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, την ελευθερία του Τύπου, την αστυνομική βία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X