Θέμα

Μηχανισμό για προστασία από την νοθεία δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Μηχανισμό για προστασία από την νοθεία δημιουργεί ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Ο προβληματισμός για νοθεία λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τις βουλευτικές εκλογές είναι έντονος, μετά τη δημιουργία εύλογης αμφισβήτησης ως προς το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, μία ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  έρχεται να προστεθεί στην αλυσίδα της αμφισβήτησης, βασικός κρίκος της οποίας είναι η Singular Logic.

Αφορμή για αυτό, ήταν κάποιες πρόσφατες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά και οι σημαντικές αλλαγές που αφορούν την εταιρεία που θα διεκπεραιώσει τη διαδικασία υπολογισμού και μετάδοσης των αποτελεσμάτων.

Όπως είχε αποκαλύψει η εφημερίδα “δημοκρατία” η οικογένεια του Σπύρου Μανωλόπουλου, ιδιοκτήτη της Singular Logic, διατηρεί φιλικές και οικονομικές σχέσεις δεκαετιών με την οικογένεια Μητσοτάκη.

Λίγο καιρό μετά, ήρθε η καταγγελία «φωτιά» από τον εκπρόσωπο της «Ελληνικής Λύσης» και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Παύλο Σαράκη, για το αδιάβλητο της εκλογικής διαδικασίας, με αίτημα να υποβληθεί προς εξέταση το λογισμικό της εταιρείας που θα λειτουργήσει για πρώτη φορά σε πλήρη κλίμακα για τον υπολογισμό και τη μετάδοση των αποτελεσμάτων.

Δηλώσεις που αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο νοθείας στις εκλογές έκανε και ο Νίκος Καραχάλιος, πρόεδρος του Forum 2020 και πρώην Σύμβουλος Στρατηγικής των Κώστα Καραμανλή, Αντώνη Σαμαρά και Βαγγέλη Μεϊμαράκη και πρώην Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού της ΝΔ την περίοδο της προεδρίας του Κώστα Καραμανλή.

Σήμερα, ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων του κόμματος σε όλα τα τμήματα της επικράτειας και την ενεργοποίηση μηχανισμού συλλογής και έγκαιρης καταγραφής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων για τις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στις επερχόμενες εκλογές «για πρώτη φορά, θα καλύψει με την παρουσία εκλογικών αντιπροσώπων του κόμματος, όλα τα εκλογικά τμήματα της επικράτειας».

Ταυτόχρονα, αξιοποιώντας την τεχνολογία, «δημιούργησε και ενεργοποιεί, έναν μηχανισμό συλλογής και έγκαιρης καταγραφής και επαλήθευσης των αποτελεσμάτων, από κάθε εκλογικό τμήμα σε ολόκληρη τη χώρα».

Την ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ θα χειρίζεται 15μελής ομάδα με επικεφαλής τον Κώστα Πουλάκη, ο οποίος έχει εμπειρία από εκλογικές διαδικασίες, καθώς ήταν ΓΓ του Υπουργείου Εσωτερικών επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Από την Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι τίποτα δεν θα αφεθεί στην τύχη του το βράδυ των εκλογών, αλλά είναι πολύ προσεκτικοί ώστε να μην αφήσουν κάποια αιχμή για έλλειψη εμπιστοσύνης στην επίσημη διαδικασία του ΥΠΕΣ και διευκρινίζουν ότι ένας τέτοιος μηχανισμός είναι λογικό να υπάρχει σε ένα μεγάλο κόμμα. Άλλωστε, ανάλογο σύστημα είχε στο παρελθόν και το ΠΑΣΟΚ με τον Παρασκευά Αυγερινό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X