Παρασκήνιο

Μήνυμα Σαμαρά: Αποδοκιμάζει την υποψηφιότητα Μουρούτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – «Δεν έχει σχέση με εμάς, ούτε και τη στήριξή μας»

Μήνυμα Σαμαρά:  Αποδοκιμάζει την υποψηφιότητα Μουρούτη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – «Δεν έχει σχέση με εμάς, ούτε και τη στήριξή μας»
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με μία διαρροή που προκαλεί αίσθηση επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς να τοποθετηθεί λίγες ώρες πριν το 15ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, αδειάζοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Πήρε αποστάσεις από την υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Η υποψηφιότητα του Γιώργου Μουρούτη έκλεισε μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στην πρόταση του οποίου απάντησε θετικά.

Η κίνηση αυτή ερμηνεύτηκε ως ενίσχυση του «δεξιού» στοιχείου στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ – ένα θέμα που έχει τεθεί αρκετά έντονα, λόγω της συμμετοχής σε αυτό πολλών πασοκογενών στελεχών- αλλά ως και μία σαφής και συγκεκριμένη κίνηση «καλής θέλησης» προς την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού.

Ωστόσο, η ανακοίνωση «αδειάσματος» από τους κύκλους του πρώην πρωθυπουργού  συνιστά δημόσια αποδοκιμασία στις επιλογές της ηγεσίας του κόμματος.

Ο Γιώργος Μουρούτης που θα είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, είχε διατελέσει διευθυντής του γραφείου Τύπου του κ. Σαμαρά ως πρωθυπουργού και προηγουμένως διευθυντής του γραφείου τύπου της ΝΔ.

Κύκλοι του Αντώνη Σαμαρά έλεγαν με νόημα ότι «η υποψηφιότητα Μουρούτη δεν έχει σχέση με εμάς, ούτε και τη στήριξή μας». Με αυτόν τον τρόπο ο πρώην πρωθυπουργός εκφράζει ανοιχτά τη διαφωνία του με την υποψηφιότητα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και επιβεβαιώνει ότι οι σχέσεις του με τον πρόεδρο της ΝΔ βρίσκονται σε οριακό σημείο.

Άλλωστε, ο κ. Σαμαράς έχει αρκετές φορές διατυπώσει ξεκάθαρα την αντίθεσή του ως προς την κυβερνητική πολιτική στα ελληνοτουρκικά και τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, θέτοντας «κόκκινες γραμμές» και προειδοποιώντας τον πρωθυπουργό ότι με την πολιτική που ακολουθεί μπορεί να αποκοπεί από την κοινωνία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X