Παρασκήνιο

Νέες βολές Κυριάκου Μητσοτάκη κατά των στελεχών της Ν.Δ.-Ψάχνει εκλεκτούς εκτός κόμματος

Νέες βολές Κυριάκου Μητσοτάκη κατά των στελεχών της Ν.Δ.-Ψάχνει εκλεκτούς εκτός κόμματος
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Κάποιο πρόβλημα έχει με τη Νέα Δημοκρατία ο Κυριάκος Μητσοτάκης ή κάτι φοβάται. Πως αλλιώς να εξηγήσει κανείς τη νέα επίθεση που εξαπέλυσε, προσβάλλοντας  επιπλέον τα στελέχη του κόμματός του.  «Η ΝΔ πρέπει να είναι αυτοδύναμη. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι ανοικτή στην κοινωνία και σε νέα στελέχη που θα στελεχώσουν τον κυβερνητικό μηχανισμό. Αυτοδύναμη ΝΔ δεν σημαίνει κατ’ ανάγκη κυβέρνηση μόνο της ΝΔ», είναι η φράση που προσπάθησαν να αποκωδικοποιήσουν οι παριστάμενοι στην ομιλία στην ΝΟΔΕ της ΝΔ στην Κύπρο.

Τα περί αξιοκρατίας που ακολούθησαν αμέσως μετά, μάλλον δεν έπεισαν ιδιαίτερα τους ανθρώπους της ΝΔ που άκουσαν τον πρόεδρό της να προαναγγέλει τον παραγκωνισμό τους προκειμένου να επιδιώξει την παραμονή στο Μαξίμου.

Μέσα από δυσνόητες τοποθετήσεις και «παιχνίδια» με τις λέξεις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε από την Κύπρο και κατά την ομιλία του στη ΝΟΔΕ της ΝΔ να προκαλέσει νέους πονοκεφάλους στον κομματικό μηχανισμό του κόμματός του.

Αρχικά, αναφέρθηκε στην ανάγκη αυτοδυναμίας της ΝΔ, προκειμένου να υπάρχει μια «ισχυρή κυβέρνηση» και αφού εξωράισε την κατάσταση της Ελλάδας (ξεχνώντας να αναφέρει ότι η έξοδος από την εποπτεία είχε δρομολογηθεί το 2018, ενώ η χρεοκοπία ήταν αποτέλεσμα και της διαχείρισης των κυβερνήσεων της ΝΔ), κάλεσε τον κομματικό μηχανισμό να προετοιμάζεται, για τις εκλογές που θα γίνουν «στο τέλος της τετραετίας»

Επιτέθηκε στην απλή αναλογική, με την οποία θα διεξαχθούν οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα εκλογικό σύστημα που «μόνο προβλήματα εγκυμονεί για τον τόπο». Προχώρησε μάλιστα ακόμη περισσότερο, υποστηρίζοντας ότι «το τελευταίο που χρειάζεται η πατρίδα είναι συμμαχικές κυβερνήσεις που τροφοδοτούν την αστάθεια».

Ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε πώς σκέφτεται να τονώσει την συνεχώς φθειρόμενη εικόνα της ΝΔ δεν πρέπει να ικανοποίησε το ακροατήριό του, καθώς πρακτικά προσέβαλε τα στελέχη της ΝΔ, λέγοντας εμμέσως ότι… χρειάζεται άλλους!

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X