Παρασκήνιο

Οι καταστροφικές φωτιές προκάλεσαν εμφύλιο στη δεξιά πολυκατοικία

Οι καταστροφικές φωτιές προκάλεσαν εμφύλιο στη δεξιά πολυκατοικία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Εμφύλιος πόλεμος που έχει ξεσπάσει στην δεξιά πολυκατοικία με αφορμή τον συντονισμό που υπήρξε στις καταστροφικές  φωτιές που έπληξαν μέσα στο καλοκαίρι την  Αττική και την Εύβοια .

Μετά τον περιφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Σπανό που κατήγγειλε την πυροσβεστική χθες  ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης   βγήκε στην αντεπίθεση  και κατά την διάρκεια του περιφερειακού συμβουλίου εξαπέλυσε σκληρή επίθεση  εναντίον των επιτελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Ο Γιώργος Πατούλης εμφανίστηκε λάβρος κατά των επιτελών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, περιγράφοντας μπάχαλο και ανυπαρξία ενημέρωσης προς την Περιφέρεια Αττικής.

Όπως χαρακτηριστικά είπε «μαθαίναμε τις φωτιές από το site και αυτό πρέπει να διορθωθεί».

Ιδιαίτερα εκνευρισμένος είπε ότι κυνηγούσε τον Αττικάρχη της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί αντί οι επιτελείς να ενημερώνουν τον Περιφερειάρχη. «Δεν κατάλαβα, πρέπει να πω ότι μας πήραν και μας ενημέρωναν; Δεν μας ενημέρωσε κανείς» είπε χαρακτηριστικά.

Την τοποθέτηση του περιφερειάρχη Αττικής σχολίασε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης επισημαίνοντας ότι είναι τουλάχιστον παράδοξο τα εκλεγμένα στελέχη με την ΝΔ στην Τοπική αυτοδιοίκηση να καταγγέλλουν την κυβέρνηση

«Η τοποθέτηση του γαλάζιου Περιφερειάρχη Αττικής στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής είναι ενδεικτική του μπάχαλου και του χάους που επικρατούσε μεταξύ των διαφορετικών βαθμών διοίκησης την ώρα της κρίσης. Την ώρα που 1.300.000 στρέμματα γινόντουσαν στάχτη σε όλη τη χώρα και πολίτες έβλεπαν τους κόπους μίας ζωής να παραδίδονται ανυπεράσπιστες στη πύρινη λαίλαπα, ο κ. Πατούλης καταγγέλλει όχι απλά έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης αλλά ούτε καν η στοιχειώδης επικοινωνία. Η τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Αττικής έρχεται σε συνέχεια της τοποθέτησης του κ. Σπανού επίσης γαλάζιου Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας πριν από δύο μέρες. Αυτό είναι το επιτελικό κράτος για το οποίο είναι περήφανος ο Πρωθυπουργός, ένας οργανωτικός μηχανισμός που δεν μιλάει ο ένας με τον άλλο στο τηλέφωνο. Ένας οργανωτικός και συντονιστικός μηχανισμός που τον καταγγέλλουν ως αναποτελεσματικό και επικίνδυνο τα ίδια τα εκλεγμένα αυτοδιοικητικά στελέχη της ΝΔ είπε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε:

Το επίμαχο απόσπασμα από την τοποθέτησης του κ. Πατούλη είναι το ακόλουθο:

«Μάλλον κυνηγούσαμε τον Αττικάρχη του Πυροσβεστικού σώματος, παρά έπαιρνε τον Περιφερειάρχη ή τον οποιοδήποτε να ενημερώσει, Μαθαίναμε τις φωτιές σχεδόν από το site, αυτό πρέπει να διορθωθεί και εάν δεν διορθωθεί συγνώμη αλλά αυτό αφορά το παιδί μου, τις οικογένειές μας, τις γειτονιές μας, τη χώρα μας. Δεν κατάλαβα, δηλαδή τι πρέπει να πω «ναι μας πήρανε και μας ενημερώνανε», δεν μας ενημέρωσε κανείς» .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X