Παρασκήνιο

Σκάνδαλο Novartis : Οι χειρισμοί του Μαξίμου

Σκάνδαλο Novartis : Οι χειρισμοί του Μαξίμου
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Σκάνδαλο Novartis. Τη Δευτέρα το βράδυ στο Μέγαρο Μαξίμου έγινε η πρώτη μεγάλη σύσκεψη για τον χειρισμό του. Αποφασίστηκε ότι οι εμπλεκόμενοι υπουργοί, θα πρέπει να  επικοινωνήσουν το θέμα στην κοινή γνώμη, καθώς το όλο ζήτημα κοινωνικά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο.

Έτσι αμέσως μετά την σύσκεψη για το σκάνδαλο Novartis ο υπουργός Δικαιοσύνης  Σταύρος Κοντονής μίλησε στους δημοσιογράφους. Τόνισε ότι    «το σκάνδαλο με το φάρμακο, ιδίως όσον αφορά στην ηθική απαξία την οποία φέρει, είναι τεράστιο διότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης και ύφεσης που καθίστατο δύσκολο για τον φτωχό συμπολίτη μας να βρίσκει τα απαραίτητα φάρμακα για την υγεία του, υπήρχαν φαρμακευτικές εταιρείες οι οποίες με έναν παράνομο και προκλητικό τρόπο λειτουργούσαν στην κατεύθυνση της υπερκοστολόγησης των φαρμάκων, αλλά και της διάθεσης φαρμάκων μέσω επίορκων λειτουργών του Εθνικού Συστήματος Υγείας εκεί που δεν έπρεπε».

«Γι’ αυτόν τον λόγο εκτοξεύτηκε η φαρμακευτική δαπάνη τα τελευταία χρόνια σε ποσοστά διπλάσια της φαρμακευτικής δαπάνης της ΕΕ», επισήμανε. Τόνισε πως «και η ηθική απαξία και το οικονομικό κόστος που συσσωρεύτηκε εις βάρος του ελληνικού λαού είναι ζητήματα τεράστια. Η Δικαιοσύνη τα διερευνά και θα τα διερευνήσει σε βάθος».

Παπαγγελόπουλος: Οσοι μιλάνε για πολιτικές διώξεις εκτίθενται

Απαντώντας στο ερώτημα εάν υπάρχει θέμα παραγραφής τυχόν αδικημάτων για το σκάνδαλο Novartis, ο  αναπληρωτής υπουργός Δημήτρης  Παπαγγελόπουλος είπε:  Στο νόμο περί ευθύνης υπουργών υπάγονται μόνο τα αδικήματα που τελούνται κατά την άσκηση των καθηκόντων του υπουργού και όχι επ’ ευκαιρίας αυτής. «Τα υπόλοιπα στη Βουλή. Όσοι μιλούν για πολιτικές διώξεις καλό θα είναι να μη μιλάνε, γιατί όσο μιλάνε εκτίθενται. Μόλις λάβουμε γνώση πλήρως της δικογραφίας, με τη νόμιμη διαδικασία πάει στη βουλή, θα επανέλθουμε», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, όπως έλεγαν βουλευτές μετά την παράδοση του πορίσματος στην εξεταστική επιτροπή για την Υγεία, πολλά στόματα θα κλείσουν.

Θα δούμε τι περιέχει η δικογραφία και θα γίνει αντιληπτό πιο καθαρά τι ακριβώς συνέβη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X