Παρασκήνιο

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τις δημοσκοπήσεις δεν τις πιστεύει ούτε ο Μητσοτάκης

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Τις δημοσκοπήσεις δεν τις πιστεύει ούτε ο Μητσοτάκης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Στο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μελετούν μεν τις δημοσκοπήσεις, αλλά δεν δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στα ευρήματα για την πρόθεση ψήφου. Οι δημοσκοπήσεις της πλατείας είναι πιο έγκυρες και άλλα δείχνουν, λένε στελέχη του. Μάλιστα θεωρούν ότι αυτές τις δημοσκοπήσεις δεν τις πιστεύει ούτε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μάλιστα λένε πως εκλογές δεν κάνεις όταν ξέρεις ότι θα τις χάσεις, αλλιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προκήρυττε εκλογές.

Παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σημειώνουν πως το μόνο σίγουρο πλέον είναι ότι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο υπ’ αριθμόν ένας παράγων αποσταθεροποίησης της χώρας, της κοινωνίας και της Δημοκρατίας.

Επισημαίνουν δε ότι την ανέξοδη προσπάθεια της κυβέρνησης να υποβαθμίσει τα θέματα κράτους δικαίου και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με το επιχείρημα ότι δεν ενδιαφέρει την κοινωνία, προσπάθεια που φανερώνει ακόμη περισσότερο, όπως σημειώνουν «τον αυταρχικό κατήφορο της κυβέρνησης Μητσοτάκη».

Η Κουμουνδούρου τονίζει πως η πρόσφατη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και η στάση που τήρησαν οι κύριοι Δημητριάδης και Κοντολέων επιβεβαιώνει την οχύρωσή τους πίσω από το δήθεν «απόρρητο» ενδεχομένως για να αποφύγουν και ποινικές ευθύνες τους.

Όπως επισημαίνουν κύκλοι της αξιωματικής αντιπολίτευσης η παραδοχή του νέου διοικητή της ΕΥΠ  Θεμιστοκλή Δεμίρη πως έχει ενημερώσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις νόμιμες επισυνδέσεις διαψεύδει τον ίδιο τον πρωθυπουργό που πριν από μία εβδομάδα ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει και δεν είναι η δουλειά του να γνωρίζει ποιους παρακολουθεί η ΕΥΠ.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως πλέον ο Πρόεδρος της Βουλής ο Κ.  Τασούλας μετά και την πρωτοβουλία του Αλέξη Τσίπρα στην ΑΔΑΕ για έρευνα στα κινητά βουλευτών και ευρωβουλευτών μέσων των παρόχων καλείται να πάρει ξεκάθαρη θέση.

Από το εάν θα ζητήσει από τους βουλευτές να συναινέσουν να ελεγχθούν τα κινητά τους για να τα στείλει στην ΑΔΑΕ θα φανεί κατά τον ΣΥΡΙΖΑ το εάν θα γίνει κι αυτός συνεργός μετατρέποντας το σκάνδαλο Μητσοτάκη σε σκάνδαλο συνολικά της ΝΔ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X