Παρασκήνιο

Τα “παιδιά” του Σημίτη που χτυπούν την πόρτα της Προεδρίας της Δημοκρατίας

Τα “παιδιά”  του Σημίτη που χτυπούν την πόρτα της Προεδρίας της Δημοκρατίας
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Του Θανάσης Λυρτσογιάννη

Στους παροικούντες την…Ιερουσαλήμ είναι γνωστές οι θερμές σχέσεις ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Σημίτη. Σε αυτούς δεν προκαλεί καμία έκπληξη ο έμμεσος ρόλος που παίζει ο πρώην πρωθυπουργός στην εκλογή του νέου Προέδρου Δημοκρατίας.

Αρκεί να ρίξει κανείς μία ματιά στα ονόματα των υποψηφίων για την Προεδρία και θα αντιληφθεί πως ο Κώστας Σημίτης είναι παρόν.

Ας δούμε κατ΄ αρχάς τα ονόματα όσων ακούστηκαν κατά καιρούς και είναι οι: Αντώνης Σαμαράς, Κώστας Καραμανλής, Κώστας Σημίτης, Γιώργος
Παπανδρέου, Ευάγγελος Βενιζέλος, Αννα Διαμαντοπούλου, Μαρία Δαμανάκη,
Μαριέττα Γιαννάκου, Αννα Ψαρούδα-Μπενάκη, Σταύρος Δήμας, Βασίλης
Σκουρής (πρώην Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου), Κατερίνα
Σακελλαροπούλου (η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος του Συμβουλίου της
Επικρατείας), Λουκάς Παπαδήμος, Νίκος Αλιβιζάτος, Μαρία Ευθυμίου, Τάσος Γιαννίτσης, Νίκος Χριστοδουλάκης.

Από τους προαναφερόμενους πολιτικούς των οποίων το όνομα παρέλασε από τις στήλες εφημερίδων και από τις σελίδες ιστοτόπων, θα διαπιστώσετε πως κάποιοι θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως πολιτικά “παιδιά”  του Κώστα Σημίτη και ορισμένοι έχουν διατελέσει στενοί συνεργάτες του στα χρόνια που ήταν πρωθυπουργός.

Στη χορεία των πολιτικών “παιδιών” έχουμε: Αννα Διαμαντοπούλου, Νίκο Χριστοδουλάκη, Τάσο Γιαννίτση, Βασίλη Σκουρή, Λουκά Παπαδήμο. Στους πέντε διεκδικητές προστίθεται ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης μιας και το όνομά του ακούστηκε, καθώς και οι Βαγγέλης Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου (ήταν υψηλόβαθμα στελέχη στις κυβερνήσεις του) και ο Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος δεν είχε μεν κυβερνητικά πόστα, αλλά είχε και συνεχίζει να έχει στενές σχέσεις.

Συνεπώς στους διεκδικητές της Προεδρίας υπάρχουν εννέα Σημιτικοί μαζί με τον Κώστα Σημίτη, αριθμός υπερβολικά μεγάλος για να πει κάποιος ότι πρόκειται περί σύμπτωσης ή τυχαίου γεγονότος…

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X