Πολιτική

ΠΑΣΟΚ- Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Εξόρμηση στην Ηπειρο για την Παιδεία

ΠΑΣΟΚ- Μετά τις αυτοδιοικητικές εκλογές: Εξόρμηση στην Ηπειρο για την Παιδεία
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΣΟΚ: Ο «οδικός χάρτης» της Χαριλάου Τρικούπη σε Βουλή και κοινωνία το επόμενο διάστημα – Οι στόχοι που θέτει το ΠΑΣΟΚ.
Στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας αλλά και στη γενικότερη παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας επικεντρώνεται η στρατηγική του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο χρονικό διάστημα, μετά τα αποτελέσματα των αυτοδιοικητικών εκλογών τα οποία ικανοποίησαν τη Χαριλάου Τρικούπη.

Ήδη από σήμερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, ξεκινά την εξόρμηση του για την Παιδεία από την Περιφέρεια Ηπείρου, με το τριήμερο «Οδοιπορικό στην Παιδεία» να περιλαμβάνει επισκέψεις σε σχολεία και των τεσσάρων νομών της Περιφέρειας, ενώ θα ολοκληρωθεί με ομιλία στα Ιωάννινα με θέμα «Παιδεία και ανισότητες». Ανάλογες εκδηλώσεις μάλιστα πρόκειται να διοργανωθούν πανελλαδικά το επόμενο διάστημα.

Όσον αφορά το κοινοβουλευτικό έργο του κόμματος, το πλάνο είναι να υπάρξει έντονη παρουσία, με τον Νίκο Ανδρουλάκη να δίνει τον τόνο, προαναγγέλλοντας την κατάθεση αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για την τραγωδία των Τεμπών. «Θα ήθελα πραγματικά να δω τη στάση της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων κομμάτων» δήλωσε σχετικά ο κύριος Ανδρουλάκης.

Στο ΠΑΣΟΚ δεν ξεχνούν και τις πρόσφατες φυσικές καταστροφές, για τις οποίες θεωρούν πως η κυβέρνηση θα πρέπει να λογοδοτήσει, τόσο όσον αφορά τη διαχείριση τους όσο και σχετικά με το σχέδιο στήριξης των περιοχών που επλήγησαν. Στο πλαίσιο αυτό μάλιστα είναι πολύ πιθανό το ΠαΣοΚ να διοργανώσει ευρεία σύσκεψη με φορείς και επιστήμονες, όπως είχε κάνει και στην περίπτωση της Δαδιάς, για τη Θεσσαλία, έτσι ώστε να καταθέσει τεκμηριωμένες προτάσεις στήριξης της περιοχής αλλά και αντιμετώπισης αντίστοιχων καιρικών φαινομένων στο μέλλον.

«Οι αυτοδιοικητικές έδωσαν δυναμική στην παράταξη – Πετύχαμε τον στόχο μας»

Σχετικά με τα αποτελέσματα των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, στο ΠΑΣΟΚ υποστηρίζουν πως δίνουν δυναμική στην παράταξη, ενώ ο στόχος που είχε τεθεί προεκλογικά επετεύχθη. «Το ΠΑΣΟΚ απέδειξε για άλλη μια φορά ότι αποτελεί πολύ σημαντική παράμετρο του πολιτικού συστήματος» αναφέρουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, ενώ στέκονται ιδιαίτερα στο γεγονός πως η στρατηγική ανανέωσης του κόμματος πετυχαίνει έμπρακτα. «Δημιουργούμε μια νέα ομάδα που δεν την έχουν τα άλλα κόμματα» προσθέτουν.

Στόχος του ΠΑΣΟΚ από εδώ και στο εξής είναι να συνεχίσει να ανεβάζει τα ποσοστά του μέσα από ουσιαστικές πολιτικές θέσεις, με πρώτη στάση τις ευρωεκλογές και απώτερο στόχο τη διαμόρφωση εναλλακτικής κυβερνητικής πρότασης στις επόμενες εθνικές εκλογές. Στη Χαριλάου Τρικούπη δεν θεωρούν αυτοσκοπό την επίτευξη της δεύτερη θέσης στις ευρωεκλογές του Ιουνίου, καθώς δεν έχει κάποιο ουσιαστικό αντίκρισμα, επιθυμούν όμως να συνεχίσουν να είναι η ουσιαστική αντιπολίτευση του τόπου, όπως θεωρούν ότι κάνουν μέχρι σήμερα.

Δεν σχολιάζουμε τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ – Δεν έχουν βάση οι προτάσεις για συνεργασία
Αναφορικά με τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, στη Χαριλάου Τρικούπη τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως είναι θέση αρχής να μην σχολιάζουν τα τεκταινόμενα στα εσωτερικά άλλων κομμάτων. Από την άλλη πλευρά, σχολιάζοντας προτάσεις που ακούστηκαν για πιθανή συνεργασία, όπως αυτή του πρώην υπουργού Χρήστου Σπίρτζη για κοινή κάθοδο στις ευρωεκλογές, στη Χαριλάου Τρικούπη θεωρούν ότι δεν έχουν καμία βάση. «Αφενός δεν απηχούν τις θέσεις του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ, αφετέρου δεν υπάρχει προγραμματική σύγκλιση» αναφέρουν από το ΠΑΣΟΚ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X