Πολιτική

Πελοπόννησος: Συναγερμός στην κυβέρνηση – Η υποψηφιότητά μου είναι ανεξάρτητη λέει ο Τατούλης

Πελοπόννησος: Συναγερμός στην κυβέρνηση – Η υποψηφιότητά μου είναι ανεξάρτητη λέει ο Τατούλης
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Συναγερμός έχει σημάνει στην κυβέρνηση για την Περιφέρεια Πελοποννήσου καθώς οι πρώτες εκτιμήσεις που έγιναν με βάση τα ποσοστά της πρώτης κάλπης αποδεικνύονται αφερέγγυες με βάση τα νέα δεδομένα τα οποία έχουν δημιουργηθεί την Περιφέρεια.

Με βάση την δυναμική των υποψηφίων ο Δημήτρης Πτωχός (ΝΔ) πήρε 42,61%, ο Πέτρος Τατούλης (Ανεξάρτητος) 31,86%, ο Μανώλης Μάρκαρης (ΣΥΡΙΖΑ) 8,05%,ο Δημήτρης Κουτσούλης (ΠΑΣΟΚ) 7,99% ο Νικόλαος Κουτρουμάνος 6,36% (ΚΚΕ) και ο Γιάννης Μιχαλόπουλο 1,57%.

Οι περισσότεροι περιμένουν ότι ο Δημήτρης Πτωχός θα κάνει…περίπατο στον δεύτερο γύρο, δεδομένου ότι την πρώτη Κυριακή έχασε στην Περιφέρεια για 1500 ψήφους.

Πληροφορίες όμως των τελευταίων ωρών λένε ότι από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ υπάρχει μία ανοικτή γραμμή με τον Πέτρο Τατούλη, προκειμένου οι ψήφοι του υποψηφίου του ΠΑΣΟΚ να κατευθυνθούν προς τον ανεξάρτητο υποψήφιο. Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ μάλιστα Δημήτρης Κουτσούλης σε ανάρτηση του στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης τάχθηκε ανοικτά υπέρ της υποψηφιότητας του Πέτρου Τατούλη.

Εάν παράλληλα έστω και χωρίς επίσημη απόφαση οι ψήφοι του ΣΥΡΙΖΑ κατευθυνθούν προς τον Πέτρο Τατούλη – καθώς μέσα στο ψηφοδέλτιο του βρίσκονται στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ- τότε όλα δείχνουν ότι θα έχουμε την απόλυτη ανατροπή. Μόνο ο υποψήφιος του ΚΚΕ Νίκος Κουτρουμάνος διαχώρισε την θέση του ζητώντας από τα μέλη και τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ να καταψηφίσουν και τους δύο υποψηφίους.

Το γεγονός αυτό χτύπησε καμπανάκι στην ΝΔ , η οποία την μία μέρα έστειλε τον Γιώργο Χαρδαλιά προς ενίσχυση του Δημήτρη Πτωχού ενώ την επομένη τα στελέχη της κυβέρνησης άρχισαν να διακινούν το αφήγημα ότι ψήφος στους αντάρτες της ΝΔ σημαίνει ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ.

Χθες Πέμπτη (12/10) πάντως στην Τρίπολη βρέθηκε και ο πρωθυπουργός προκειμένου να ενισχύσει την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού. Στον χαιρετισμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ όλων :

«Θυμάμαι, φίλες και φίλοι, όταν πριν από σχεδόν τρεις μήνες πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τον Δημήτρη Πτωχό ως τον επίσημο υποψήφιο της Νέας Δημοκρατίας, σε μία πολύ ωραία εκδήλωση την οποία κάναμε στον τόπο του, στη Μεσσήνη.

Πολλοί είχαν πει: “μα καλά, επιλέγετε έναν άνθρωπο χωρίς αναγνωρισιμότητα;” και “πώς θα προφτάσει να αντιπαρατεθεί με κάποιον πολύ πιο έμπειρο και κάποιο πολύ πιο γνωστό πολιτικό πρόσωπο;”. Κι όμως, ο Δημήτρης, με πολλή δουλειά, γυρνώντας πόρτα-πόρτα όλη την Πελοπόννησο, κατάφερε και διέψευσε αυτούς οι οποίοι πίστευαν ότι πρέπει να είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκλεγεί κάποιος, να είναι γνωστός.

Ήρθε πρώτος, για χίλιες ψήφους δεν κέρδισε την εκλογή από τον πρώτο γύρο. Κέρδισε, πιστεύω, την εμπιστοσύνη πολλών συμπολιτών σας. Αρθρωσε έναν τεκμηριωμένο, σοβαρό, τεχνοκρατικό λόγο. Απέδειξε, όμως, ότι διαθέτει και ένα πολιτικό αισθητήριο οξύ, το οποίο μου επιτρέπει να είμαι εξαιρετικά αισιόδοξος για την έκβαση αυτής της εκλογικής μάχης.

Με τον Δημήτρη γνωριζόμαστε πολλά χρόνια, από την εποχή που υπηρετήσαμε και οι δύο στην κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου. Γνώριζα την τεχνοκρατική του επάρκεια, αυτό το οποίο δεν γνώριζα ήταν τον βαθμό αγάπης του για τον τόπο του.

Σας λέω -και είμαι σίγουρος γι’ αυτό- ότι θα είναι ένας εξαιρετικός Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και γι’ αυτό πρέπει όλοι μαζί να κάνουμε αυτή την προσπάθεια, να τον εκλέξουμε και με μεγάλη διαφορά, γιατί αυτό πιστεύω ότι μπορεί να γίνει, για να του δώσουμε τη δυνατότητα στη συνέχεια να μπορέσει μαζί με την ομάδα του να υλοποιήσει το έργο του.”

Ο Πέτρος Τατούλης προκειμένου να αντιμετωπίσει τις κυβερνητικές πιέσεις σε ανακοίνωση του ανέφερε «ότι δεν είμαι προφανώς αντάρτης κανενός κόμματος. Έχω καθορίσει με διαφάνεια την πολιτική μου διαδρομή και ανήκω ξεκάθαρα στις υγιείς δυνάμεις της αυτοδιοίκησης την οποία έχω επιλέξει να υπηρετώ με συνέπεια ανελλιπώς. Η υποψηφιότητα μου είναι εξαρχής ανεξάρτητη και η αυτοδιοικητική μου παράταξη έχει στις τάξεις της ενεργούς πολίτες προερχόμενους από την ΝΔ , το ΠΑΣΟΚ , το ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτους κομματικά συμπατριώτες μου.

Και πρόσθεσε: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν είναι κομματικός εμφύλιος, όπως θέλουν κάποιοι για δικούς τους εμφανείς λόγους να τον παρουσιάσουν,αλλα ένας ένας βαθύς πολιτικός ανταγωνισμός για το εάν θα επικρατήσουν παλαιοκομματικές αντιλήψεις ή η σύγχρονη αντίληψη που θέλει την αυτοδιοίκηση πολυσυλλεκτική και φορέα συμπληρωματικών πολιτικών για την ευημερούσα και προοδευτική κοινωνία.”

Η περιφέρεια Πελοποννήσου έχει για την ΝΔ ιδιαίτερη σημασία καθώς ο Δημήτρης Πτωχός είναι ο εκλεκτός του Αντώνη Σαμάρα ενώ ο ίδιος ο πρωθυπουργός βρέθηκε κατ’ επανάληψη στην Πελοπόννησο προκειμένου να ενισχύσει τον υποψήφιο του κόμματος του .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X