Παρασκήνιο

Πολάκης «ραπίζει» Κωνσταντινόπουλο! «Ο ελεεινός… πάει για υπουργοποίηση» (video)

Πολάκης «ραπίζει» Κωνσταντινόπουλο! «Ο ελεεινός… πάει για υπουργοποίηση» (video)
ViberViber MessengerMessenger WhatsAppWhatsApp
Ακούστε το άρθρο

Με ανάρτησή του στο Facebook, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Παύλος Πολάκης, χαρακτήρισε «ελλεινό» τον Οδυσσέα Κωνσταντινοπουλο και σημείωσε ότι ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ «πάει για υπουργοποίηση τώρα που σκορπίζει το ΚΙΝΑΛ και έδινε εξετάσεις σήμερα».

Είχε προηγηθεί… ομηρικός καβγάς στην Βουλή, με τον βουλευτή του ΚΙΝΑΛ να ξεπερνά τα όρια κάνοντας -τουλάχιστον άστοχες- συγκρίσεις με την Χρυσή Αυγή (σ.σ. διαβάστε εδώ αναλυτικά τι συνέβη στην Βουλή).

Αναλυτικά η ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Πολάκης

«Ο ελεεινός που ονομάζεται Οδυσσέας Κωνσταντινοπουλος κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του θλιβερού ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗ που σήμερα είπε πως θα φέρουν τα μονοκλωνικά αφού τα προμηθευτεί κεντρικά η ΕΕ (όταν ήδη τα έχουν πάρει 10 χώρες και εδώ έχουμε Θρηνήσει 12.100 θανάτους ενώ τους το λέμε από το Νοέμβριο )

Δεν άφηνε, μιλώντας πάνω μου, να ακουστούν τα δύο νούμερα που διαρκώς φώναζα από τα έδρανα για να απαντήσει ο Κοντοζαμάνης:

Ο παγκόσμιος μέσος όρος του δείκτη θάνατοι /εκατομμύριο πληθυσμού είναι 440 ,στην Ελλάδα ΕΙΝΑΙ 1100 και ανεβαίνει:

Πάει για υπουργοποίηση και αυτό το υποκείμενο,τώρα που σκορπίζει το ΚΙΝΑΛ και έδινε εξετάσεις σήμερα:

Στο βίντεο η δευτερολογία μου που ο Κοντοζαμάνης απάντησε αλλά λόγια να αγαπιόμαστε».

Δείτε την

Τι είπε ο Πολάκης στην Βουλή για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Αναλυτικά η πρωτολογία του Παύλου Πολάκη στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης που κατέθεσε στις 24/5/21 προς τον Υπουργό Υγείας με θέμα «Η μη ενσωμάτωση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στη θεραπευτική στρατηγική της χώρας, συνιστά εγκληματική αδράνεια του Υπουργείου Υγείας» και όπου έκανε εκτενή αναφορά σε άρθρο του liberal.gr, το οποίο χαρακτήρισε ως “φιλιππικό” υπέρ των μονοκλωνικών αντισωμάτων. (τα κομμάτια σε εισαγωγικά είναι από το άρθρο):

«Το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε στάδιο αποκλιμάκωσης, ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών μειώνεται… Και εξακολουθεί να πλανάται στον αέρα ένα μεγάλο ερωτηματικό για το πότε θα γίνουν διαθέσιμα στην Ελλάδα τα μονοκλωνικά αντισώματα που έχουν φανεί σωτήρια σε όσους ασθενείς χορηγήθηκαν.Ξεκάθαρη εικόνα ακόμα δεν έχουμε για το πότε θα ενισχυθεί η φαρέτρα ενάντια στην Covid με αυτά τα πολύτιμα «όπλα». Δηλαδή με φάρμακα που αποδείχθηκαν αποτελεσματικά και σε νοσηλευόμενους ασθενείς που χρειάζονται οξυγόνο και σε ασθενείς με ήπια νόσο και υψηλό κίνδυνο για επιπλοκές, αλλά και σαν προληπτική αγωγή στο σπίτι-κάτι που αποτελεί την νέα «τάση» η οποία υιοθετείται μαζικά στην Αμερική, προκειμένου να μειωθούν τα κρούσματα του κορονοϊού.

«Ρουκέτες» Αντώναρου για Μητσοτάκη-Χρυσοχοΐδη! «Ο ανέμελος κι ο πιο αποτυχημένος»

Κι ενώ στην άλλη όχθη του Ατλαντικού τα μονοκλωνικά αντισώματα χορηγούνται πλέον ως προφύλαξη, σαν παθητικός εμβολιασμός, προληπτικά στο σπίτι, με τους Αμερικανούς να έχουν πάει στο άλλο άκρο, στην Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι διαθέσιμα για όλους παρά για ελάχιστους τυχερούς ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία τα οποία αποτελούν επιστημονικά κέντρα» Μάλιστα λέει μια πληροφορία που δεν ξέρω αν και κατά πόσον ισχύει ότι: «Στα εν λόγω θεραπευτικά πρωτόκολλα περιλαμβάνεται το κοκτέιλ των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων casirivimab και imdevimab της Regeneron (δηλαδή αυτά που έλαβε ο τέως Αμερικανός πρόεδρος και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος), το οποίο έχει λάβει έγκριση από τον FDA».
«Θετική γνωμοδότηση και στην Ευρώπη έχει λάβει από τον περασμένο Μάρτιο το κοκτέιλ των αντισωμάτων της Eli Lilly, bamlanivimab (μπαμλανιβιμάμπη) και etesevimab (ετεσεβιμάμπη) για τη νόσο Covid-19» Πρόσφατα έλαβε και της Glaxo Smith Κlein και το ισοτροβιμάπη, δηλαδή είναι τρεις εταιρείες που έχουν μονοκλωνικά αντισώματα. Υπάρχουν μία σειρά από μελέτες (θα τις έχετε δει) που αποδεικνύουν ότι μειώνετουν κατά 70% -85% την ανάγκη εισαγωγων αλλά και θανάτων».

Ποιοι τα ενέκριναν

Έχει ενδιαφέρον ότι οι χώρες μέχρι στιγμής που έχουν εγκρίνει τη χρήση τους με έκτακτες εγκρίσεις είναι οι χώρες «του Καναδά, της Τσεχίας, της Γερμανίας, του Ισραήλ, της Ιταλίας, της Ουγγαρίας, της Σουηδίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Επιπροσθέτως, η μονοθεραπεία με bamlanivimab έχει λάβει άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης στην Ρουάντα και το Μαρόκο και η Eli Lilly σε συνεργασία με το ίδρυμα Bill & Melinda Gates παρέχει δόσεις αντισωμάτων στις χώρες αυτές χωρίς κόστος. Από τη μεριά της, η Regeneron συνεργάζεται με την ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, για να αυξήσει την παραγωγή των δικών της μονοκλωνικών αντισωμάτων, που σαν σταθερός συνδυασμός έχουν κωδική ονομασία REVGCOV2, ώστε να μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των ασθενών στην Ευρώπη.

Η παρασκευή τους μοιάζει πολύ με αυτή των εμβολίων και γι’ αυτό οι τιμές τους είναι ακριβές. Στην Ελλάδα υπολογίστηκε στο στάδιο της κορύφωσης της πανδημίας ότι η χώρα χρειάζεται περίπου 2.000 δόσεις» το μήνα. Δηλαδή 15.000 δόσεις στο 5μηνο της έξαρσης που έχουμε διανύσει. Άρα με 2.000 ευρώ αν το πάμε κοστίζει 30 εκατ ευρώ και με 1000 το ευρώ -γιατί τόσο έκανε το μονοδοσικό- το κόστος ανέρχεται στα 15 εκατ. Ευρώ. Η ερώτηση λοιπόν είναι: Γιατί δεν τα έχετε φέρει όταν σας το φωνάζουμε από το Νοέμβριο;

Στη δευτερολογία του ο Παύλος Πολάκης απαντώντας στον αν.Υπουργό Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη ανέφερε:

Κ. Κοντοζαμάνη ανακατεύετε ψέμματα με μισές αλήθειες. Πρώτον, έκτακτη έγκριση έχουν και τα μονοκλωνικά έχουν και τα εμβόλια. Και η έκτακτη έγκριση είναι μέχρι το 2023 όταν θα έχει ολοκληρωθεί όλο το μέγεθος της ανάλυσης που χρειάζεται. Δεύτερον αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα φτάσαμε τους 12.095 θανάτους. 4.838 ήταν οι θάνατοι το 2020 και 7.216 το 2021. Εάν είχατε κάνει αυτό που σας φωνάζουμε από το Νοέμβριο (μη φοβάστε δεν θα σας κατηγορούσαμε ότι φέρνετε τέτοια πράγματα όπως είπατε πριν λίγο).

Όμως κρύβετε κάτι άλλο: Σας ζήτησε ή όχι η Eli Lilly να δεσμεύσει ποσοτητες για τους μήνες Δεκέμβρη Γενάρη κι εσείς δεν απαντήσατε ποτέ; Γιατί έγινε αυτό. Επίσης οι άλλες χώρες που τα έχουν φέρει και τα χρησιμοποιούν, δεν πάνε με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς; Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός έδωσε την έγκριση τέλη Φλεβάρη-αρχές Μάρτη. Εσείς γιατί δεν την αξιοποιήσατε τότε ώστε να γλιτώσουμε ένα μέρος των θανάτων από τους θανάτους του Μαρτίου (1.589) του Απριλίου (2.288) του Μαίου (1.673); Και λέτε και ένα ψέμμα που πήραν πίσω την μπαμλανιβιμάμπη η οποία έδειξε 70% αποτελεσματικότητα γιατί ο συνδυασμός της μπαμλανιβιμάμπης με την ετεσιμιβάμπη έχει 85% αποτελεσματικότητα.

Τριανταφυλλίδης σε Χατζηδάκη: «Με ρεπό θα πληρωνόμαστε; Με ρεπό θα σας πληρώνουμε»

Και θα πω και δυο-τρία άλλα νούμερα και να μου απαντήσετε: Με τα σημερινά στοιχεία 2.417 έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. Αν υπολογίσουμε ένα ποσοστό επιβίωσης στις ΜΕΘ 70% αυτό σημαίνει ότι από την αρχή της πανδημίας έχουν εισαχθεί στις ΜΕΘ 3.452 ασθενείς. Αν υπολογίσουμε 30% θνητότητα. Αν υπολογίσουμε 50% φτάνετε τις 5.000 που δεν είναι 50% θνητότητα αυτών που μπαίνουν στις ΜΕΘ έστω και με κορονοϊο! Άρα οι υπόλοιποι πού πέθαναν κύριε Κοντοζαμάνη; Σας έχουμε ρωτήσει χιλιάδες φορές και δεν απαντάτε σε αυτό το ερώτημα! Και προσέξτε: πάλι με σημερινά στοιχεία οι 65 και άνω που έχουν πεθάνει είναι 10.135. Οι 40-64 είναι 1.871, οι 18-39 είναι 86 και οι 0-17 είναι 3.

Δεν θα το δίναμε παντού κ. Κοντοζαμάνη! Το λέω από την πρώτη μέρα! Θα το δίναμε σε αυτούς που είναι προχωρημένης ηλικίας και έχουν συμπαρομαρτούσες νόσους για να εξελιχθούν άσχημα. Δηλαδή ο πληθυσμός που θα απευθυνόταν κυρίως ήταν οι 62.900 που είναι πάνω από 65 και είναι θετικοί από την αρχή της πανδημίας στη χώρα μας. Και πάλι όχι σε όλους! Στη χειρότερη των περιπτώσεων θα χρειαζόμασταν 15,000-17.000 δόσεις από το Νοέμβρη μέχρι σήμερα! Αυτό έπρεπε να έχετε κάνει όπως το έχουν κάνει και άλλες χώρεςκαι θα σωζόταν κόσμος.
Αν θεωρείτε ότι 12.095 νεκροί είναι επιτυχία, για μένα δεν είναι! 12000 άνθρωποι είναι! Χάσαμε το παιχνίδι με αυτή την ιστορία. Γι αυτό σας φωνάζαμε από το Νοέμβριο και σήμερα πρώτη φορά το λέτε ότι θα τα φέρετε, μέχρι τώρα λέγατε ότι δεν έχουν έγκριση. Και οι 10 χώρες που σας διάβασα; Πόσες φορές στο παρελθόν έχετε φέρει (εγώ το έκανα σε πάνω από 20-30 ασθενείς που φέραμε φάρμακα καινοτόμα που είχανε μόνο fda έγκριση για καρκινοπαθείς, παιδιά κ.λπ. Τώρα γιατί δεν το κάνετε; 300-350 εκ. θα ξοδέψετε για τα εμβόλια. Τα 50 εκ. στην χειρότερη των περιπτώσεων (30 εκ. θα ήταν!) που θα ξοδεύατε γι αυτό σας μάραναν;

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories
X